KUN ASIAKAS ON OMISTAJA,
ASIAKAS ON PÄÄTTÄJÄ.

MITÄ PÄÄTÖKSIÄ
ME ASIAKASOMISTAJAT OLEMME JO TEHNEET?

PÄÄTÖS 1:
EI MAHDOLLISIMMAN SUURET VOITOT VAAN MAHDOLLISIMMAN HYVÄT PALVELUT

Haluamme, että jokaisella on mahdollisuus syödä hyvin, että jokaisella on varaa hyvään ruokaan, ja että jokaisella suomalaisella on laadukkaat ja kattavat palvelut mahdollisimman lähellä kotikulmia.

PÄÄTÖS 2:
HALUAMME, ETTÄ OSUUSKAUPAN RAHA JÄÄ HYÖDYTTÄMÄÄN KOTISEUTUAMME

Olemme Suomen suurin yksityinen työnantaja, mutta sen lisäksi haluamme, että paikallinen työllisyysvaikutuksemme myös osuuskaupan ulkopuolella on mahdollisimman mittava.

Siksi pyrimme suosimaan paikallista. Kun rakennamme, uudistamme ja ylläpidämme, suosimme paikallista osaamista ja työtä. Samoin suosimme paikallisia tuotteita, ja siksi löydät niitä satoja myös omasta lähikaupastasi.

ASIAKAS
=
OMISTAJA
=
PÄÄTTÄJÄ

PÄÄTÖS 3:
KEHITÄMME JATKUVASTI KEINOJA, JOTTA SUOMALAISET VOIVAT ELÄÄ TERVEELLISEMMIN JA OSTAA FIKSUMMIN

Panostamme vahvasti, kehittääksemme uusia keinoja, jotka auttavat sinua tekemään hyviä kulutusvalintoja. Tässä meillä on kaksi hyvin toimivaa välinettä:

  1. Valjastamme ostoistasi kertyvän tiedon sinun henkilökohtaiseksi digitaaliseksi apuvälineeksi. Esimerkiksi Ravintolaskuri kertoo rehellisesti ruokakorisi ravintoarvot.
  2. Kehitämme myymälöiden valikoimia ja reseptejä niin, että fiksujen valintojen tekeminen on helppoa, jopa houkuttelevaa. Esimerkiksi kotimaista kalaa ja satokausikasviksia ostetaan nyt huomattavasti enemmän kuin vain pari vuotta sitten. Sama koskee kotimaisuutta: 80 % myymästämme ruoasta on kotimaista.
PÄÄTÖS 4:
TÄHTÄÄMME HIILINEGATIIVISUUTEEN
JO VUONNA 2025

Olemme päättäneet, että oma toimintamme on hiilinegatiivista vuonna 2025. Tuolloin siis poistamme hiiltä ilmakehästä enemmän kuin tuotamme sitä.

Olemme hyvää vauhtia matkalla tavoitteeseen. Olemme jo nyt Suomen suurin aurinkovoiman tuottaja, merkittävä tuulivoiman rakennuttaja ja kaikki käyttämämme sähkö tulee uusiutuvista energialähteistä.

ENTÄ MITÄ HALUAT, ETTÄ SEURAAVAKSI PÄÄTÄMME?
TULE MUKAAN JA KERRO.

YLIN PÄÄTTÄVÄ ELIN:
OMAN OSUUSKAUPPASI ASIAKASOMISTAJIEN EDUSTAJISTO

Idea on sama kuin eduskuntavaaleissa. Osuuskaupan asiakasomistajat valitsevat vaaleilla edustajat osuuskauppansa ylimpään päättävään elimeen, edustajistoon. Edustajiston tehtäviin kuuluu mm. valita hallintoneuvosto, joka puolestaan päättää osuuskaupan toiminnan peruslinjoista ja valitsee osuuskaupalle hallituksen. Edustajisto itse toimii omistajien äänitorvena osuuskaupan johdon suuntaan ja huolehtii siitä, että osuuskaupan palveluita ja etuja kehitetään.

Älä anna vaalien mennä huomaamatta ohi. Tule ehdokkaaksi, ja ainakin äänestä.

ASETU EHDOLLE OSUUSKAUPPASI VAALEISSA.

Jotta osuuskaupan edustajisto todella edustaisi koko omistajakunnan tahtoa ja ajatuksia, edustajistoon tarvitaan kaikenlaisia ihmisiä. Riittää, että olet 18 vuotta täyttänyt asiakasomistaja, asut osuuskauppasi toimialueella ja haluat kehittää osuuskauppasi toimintaa.

ÄÄNESTÄ MIELEISESI EHDOKAS OSUUSKAUPPASI EDUSTAJISTOON.

Sinulla on yksi ääni. Se ei kuulosta paljolta, mutta yhdelläkään osuuskaupan omistajalla ei ole enempää – ei useampaa ääntä eikä suurempaa omistusosuutta. Äänestämällä näytät mielipiteesi siitä, mihin suuntaan haluat osuuskauppaasi viedä. 

Jokaisella osuuskaupalla on oma vaaliaikataulunsa. Vuonna 2022 vaalit järjestetään kolmessa osuuskaupassa, ja ajankohtaisille vaalisivuille pääset tämän linkin kautta.

HALUATKO VAIKUTTAA KAUPPOJEN JA PALVELUIDEN KEHITTÄMISEEN?

VAIKUTA LÄHIMYYMÄLÄSI VALIKOIMAAN

Puuttuuko hyllystä suosikkituotteesi? Myymälöissämme on aina voinut esittää tuotetoiveita henkilökunnalle, mutta nyt se onnistuu myös verkossa. Sinuntoive-palvelussa tuotetoiveita varten on luotu oma verkkosivu sinuntoive.fi helpottamaan toiveiden esittämistä. Toteutettuja toiveita nostetaan myymälöissä entistä selkeämmin esille. Toiveet ovat myymäläkohtaisia ja niitä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Sinuntoive-palvelussa voi esittää toiveita S-market-myymälöihin.

ÄSSÄRAATI ON SUORA KANAVASI KÄYTÄNNÖN KEHITYSTYÖHÖN

Ässäraadissa voit kehittää kauppaasi ja kertoa, miten asioiden pitäisi mielestäsi olla. Asiakasomistajana voit ilmoittautua mukaan ja valita kiinnostuksen kohteesi, niin pääset parhaiten kertomaan mitä pitäisi parantaa ja miten.

Voit itse valita kiinnostuksen kohteesi, ja pääset kertomaan mitä pitäisi parantaa ja miten. Ässäraatiin voit ilmoittautua Omalla S-kanavalla.