Osuusmaksu on
sijoitus omaan kauppaan

Puuttuuko osuusmaksustasi vielä osa?

Jos osuusmaksustasi puuttuu vielä osa, voit maksaa puuttuvan osuuden S-käyttäjätilillä. Jos sinulla ei ole vielä S-käyttäjätiliä, voit luoda sen klikkaamalla "Luo S-käyttäjätili" ja antamalla sähköpostiosoitteesi. Saat hetken kuluttua sähköpostiisi vahvistuskoodin. Syötä koodi ruutuun ja paina vahvista. Lisää tarvittaessa asiakastietoihisi S-Etukortin tiedot, niin osuusmaksun maksaminen onnistuu S-käyttäjätilin Asiakasomistajuus-sivulla, jossa näet puuttuvan osuuden. 

Jos haluat, voit maksaa puuttuvan osuuden myös omaan tahtiin, pienemmissä erissä. Tähän tarvittavat maksuyhteystiedot saat omasta osuuskaupastasi. 

Osuuskaupan omistajana saat kaikki asiakasomistajan edut

Osuusmaksun suuruus on 100 euroa. Se on sijoitus, jolla sinusta tulee yksi osuuskaupan omistajista ja saat kaikki asiakasomistajalle kuuluvat edut. Eduista tunnetuin on Bonus, joka on selvää rahaa takaisin ostoistasi. Bonuksen lisäksi hyödyt asiakasomistajan reiluista hintaeduista. Jos päätät luopua asiakasomistajuudesta, saat maksamasi osuusmaksun takaisin.

Jos liityt asiakasomistajaksi maksamalla osaosuusmaksun (vähintään 20 euroa), siirretään ostoistasi kertyvä Bonus ja maksutapaetu täydentämään osuusmaksuasi. Kun osuusmaksusi on täyteen maksettu, saat bonusrahat suoraan etujen maksutilillesi ja voit käyttää ne niin kuin itse haluat. Aikaa osuusmaksun täyteen maksamiseen on yleisimmin kaksi vuotta. Jos osuusmaksu ei kuitenkaan tule täyteen maksetuksi tuossa määräajassa, joutuu osuuskauppa päättämään asiakasomistajuuden.

Osuusmaksun korko

Kerran vuodessa osuuskauppa voi maksaa myös korkoa osuusmaksulle. Päätöksen koron maksamisesta tekee asiakasomistajien vaaleilla valitsema edustajisto edellisen vuoden tuloksen perusteella ja se maksetaan ko. vuoden loppuun mennessä osuusmaksunsa täyteen maksaneille asiakasomistajille.