USEIN KYSYTYT
KYSYMYKSET

ASIAKASTIEDOT

OMIEN TIETOJEN HALLINTA

 • Sähköpostiosoitteiden vahvistaminen on yleisesti käytössä oleva tapa varmistua siitä, että henkilöllä itsellään on pääsy hänen tiedoissaan olevaan sähköpostiosoitteeseen.

  Sähköpostiosoite tulee vahvistaa itse, joko S-mobiilissa tai Omalla S-kanavalla omien asiakastietojen kautta. Kun lähetät vahvistusviestin omissa tiedoissasi näkyvään sähköpostiosoitteeseen ja vahvistat itse osoitteen oikeaksi sähköpostiisi lähetetyllä vahvistuskoodilla, saamme varmistuksen, että osoitteesi on voimassa ja kuuluu juuri sinulle.

  Jos asiakastiedoissasi olevasta sähköpostiosoitteesta puuttuu vielä vahvistus, näkyy osoitteen yhteydessä Vahvista -painike.

  1.4.2021 alkaen bonustiedot ja muut henkilökohtaiset tiedotteet lähetetään vain vahvistettuun sähköpostiosoitteeseen. Bonustilanteesi voit kuitenkin jatkossakin tarkastaa S-mobiilista, Omalta S-kanavalta sekä toimipaikkojen S-Etukorttipäätteiltä.

 • Osoitetiedot päivittyvät meille väestötietojärjestelmästä, jos olet tehnyt virallisen muuttoilmoituksen väestörekisteriin, eikä sinulla ole voimassa osoitteenluovutuskieltoa väestötietojärjestelmässä.

  Sähköpostiosoitettasi ja puhelinnumeroasi, sekä niihin liittyviä markkinointilupia voit ylläpitää Omalla S-kanavalla ja S-mobiilissa (S-mobiilissa S-Pankin pankkitunnuksilla kirjautuneena).

 • Jos huomaat omissa asiakastiedoissasi virheitä, asioi Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit) tai soita S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min). Voit myös itse päivittää osaa tiedoistasi kirjautumalla Omalle S-kanavalle.

  Osoitetiedot päivittyvät meille väestötietojärjestelmästä. Sinun ei siis tarvitse ilmoittaa meille osoitteenmuutosta, jos olet tehnyt virallisen muuttoilmoituksen väestörekisteriin, eikä sinulla ole voimassa osoitteenluovutuskieltoa väestötietojärjestelmässä.

 • S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä olevat nimi- ja osoitetiedot päivitetään automaattisesti väestötietojärjestelmästä. Jos olet tehnyt virallisen nimenmuutoksen tai muuttoilmoituksen maistraattiin, niin pääsääntöisesti sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa siitä meille.

  Automaattinen tietojen päivitys ei kuitenkaan ole mahdollista, jos sinulla on väestötietojärjestelmässä asiakasrekisterin päivityskielto tai turvakielto, tai asiakastietosi meillä ovat puutteelliset (esim. henkilötunnus puuttuu). Tällöin voit toimia seuraavasti:

  1. Jos et ole S-Pankin asiakas, voit ilmoittaa muuttuneen osoitteesi meille viestillä, soittamalla S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min) tai Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit).
  2. Pankkiasiakkuuteen tehtäviin asiakastietojen muutoksiin tarvitaan vahva tunnistus. Jos olet S-Pankin asiakas ja sinulla on S-Pankin verkkopankkitunnukset, voit tehdä osoitteenmuutoksen lähettämällä viestin S-Pankin verkkopankissa tai soittamalla S-Pankin asiakaspalveluun puh. 010 76 5800 ma-pe 9-16 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Jos sinulla ei ole S-Pankin verkkopankkitunnuksia, voit ilmoittaa muuttuneen osoitteesi Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä. Toimipaikassa tehtävän muutoksen yhteydessä henkilöllisyys tarkistetaan virallisesta henkilöllisyystodistuksesta.

  Huomaathan, että nimesi muuttuessa tulee sinun itse tilata S-Etukortti uudella nimellä. Uuden käteiskortin voit tilata kätevimmin Omalla S-kanavalla. Jos kortissasi on maksuominaisuuksia, voit tilata uuden kortin S-Pankin verkkopankissa joko kortin tiedoissa tai viestillä. Maksukortin uusimisesta veloitetaan S-Pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

  Sähköpostiosoitteen sekä matkapuhelinnumeron voit päivittää itse Omalla S-kanavalla tai S-mobiilissa.

 • S-mobiilissa ja Omalla S-kanavalla voit tarkastaa ja seurata monia asiakkuuteesi liittyviä asioita. Voit esimerkiksi päivittää siellä sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi sekä niihin liittyviä markkinointilupia. Saat myös käyttöösi sähköiset kassakuitit ja voit seurata etujen maksutilisi tilannetta.

  Omalla S-kanavalla voit mm. tilata kadonneen tai vioittuneen käteiskortin tilalle uuden sekä itsellesi että asiakasomistajatalouden pääjäsenenä myös perheenjäsenellesi.

  Lisäksi voit ylläpitää asiakasomistajataloutesi kokoonpanoa poistamalla tai lisäämällä siihen perheenjäseniä. Tarvittaessa voit muuttaa S-tunnuksesi käyttäjätunnusta tai salasanaa ja löydät tiedoistasi myös asiakastunnuksesi S-Etukorttipäätettä varten.

  Omalla S-kanavalla voit myös tehdä ja ylläpitää uutiskirjetilauksiasi, sekä päivittää markkinointiin tai viestintään liittyviä lupia ja rajoituksia.

  Osoitteen- ja nimenmuutokset saamme automaattisesti väestötietojärjestelmästä noin parin viikon kuluessa muutoksen rekisteröinnistä, mikäli et ole estänyt tietojen luovuttamista.

 • Asiakasomistajataloutesi pääjäsenenä voit poistaa haluamasi henkilön taloudestasi Omalla S-kanavalla Omat tiedot -osiossa. Sinun tulee ilmoittaa taloudesta poistamallesi henkilölle, että hänen oikeutensa S-Etukorttiin ja muihin asiakasomistajaetuihin on päättynyt.

  Asiakasomistajatalouden henkilönä voit itse poistua asiakasomistajataloudesta Omalla S-kanavalla tai ilmoittamalla siitä S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

  Huom! Asiakasomistajataloudesta poistaminen ei automaattisesti lopeta S-Pankin tuotteita ja palveluita, mutta niistä saatavat asiakasomistajaedut päättyvät. Mahdolliset tilin käyttöoikeudet ja tiliin liitetyt maksuominaisuuskortit tulee lopettaa erikseen. Lisätietoa S-Pankista.

 • Jos haluat rajoittaa sinulle S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin perusteella tehtävää, S-ryhmältä ja yhteistyökumppaneiltamme tulevaa viestintää, voit valintasi mukaan estää Yhteishyvä-lehden lähettämisen, erillissuorapostitusten lähettämisen, puhelimitse tehtävän markkinoinnin, tutkimuskyselyjen lähettämisen tai kaiken markkinoinnin.

  Asiakastietojesi käyttämistä viestintään voit ohjata Omalla S-kanavalla tai ottamalla yhteyttä S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min). Yhteishyvä-lehden lähetyksen estolla kiellät postitse lähetettävän Yhteishyvä-lehden. Valitsemalla erillissuorapostitusten eston saat Yhteishyvän, mutta et mitään muita postitse lähetettäviä suoramarkkinointilähetyksiä. Tutkimuskyselyjen esto estää kaikki tutkimuskyselyt mukaan lukien Ässäraadin kyselyt. Mikäli valitset markkinoinnin eston, kiellät kaiken suoramarkkinoinnin ja tutkimuskyselyt, jolloin saat asiakasomistajana vain viralliset, osuuskaupan asiakasomistajuuteen liittyvät tiedotteet.

  Huomaathan, että jos et halua asiakasomistajuuteen liittyvää markkinointiviestintää paperisena postituksena, voit valita postitse tulevan viestinnän sijaan sähköisen asiakasomistajapostin. Voit seurata esim. asiakasomistajaetuja ja Bonuksen kertymistä Omalla S-kanavalla sekä S-mobiilissa, ja tilata haluamiasi uutiskirjeitä sähköpostiisi.

 • Kun liityt osuuskaupan jäseneksi eli asiakasomistajaksi, saat 10-numeroisen jäsennumeron. Löydät sen S-Etukortiltasi sekä omista tiedoistasi S-mobiilista ja Omalta S-kanavalta.

  Myös asiakasomistajatalouteen kuuluvien henkilöiden S-Etukortissa on oma, henkilökohtainen 10-numeroinen numerosarja. Se on asiointinumero, jota perheenjäsen käyttää, kuten asiakasomistaja jäsennumeroaan.

  S-Etukortissa jäsen-/asiointinumero löytyy osuuskaupan nimen yhteydestä. Jäsen-/asiointinumero ei ole sama kuin S-Etukortissa kortinhaltijan nimen yläpuolella oleva korttinumero.

  Jäsen-/asiointinumeron neljä ensimmäistä numeroa kertovat osuuskaupan ja kuusi viimeistä oman yksilöivän jäsen-/asiointinumerosi. Numerosarjan muoto on siis 4 + 6 numeroa.

TIETOSUOJA

 • S-ryhmällä on oikeus käyttää asiakkaan antamia tietoja markkinointiin ja tutkimuksiin ellei asiakas ole niitä erikseen kieltänyt. Tutkimuskyselyssä ei ole kyseessä markkinointiviestintä, vaan kyselyn tarkoituksena on kerätä asiakasomistajilta mielipiteitä S-ryhmän palvelujen kehittämiseksi. Markkinointi, joka kohdistuu asiakkaan mobiiliin päätelaitteeseen (matkapuhelimeen) tai sähköpostiin on kiellettyä, ellei asiakas ole erikseen antanut siihen suostumustaan.

  Mikäli et halua jatkossa saada tutkimuskyselyjä sähköpostiisi, voit päivittää kiellon Omalla S-kanavalla.

 • S-ryhmä ei myy asiakkaidensa henkilötietoja. Esimerkiksi yhteistyökumppaneiden asiakasomistajille lähettämä markkinointi tehdään yhteistyössä S-ryhmän kanssa ilman rekisteritietojen luovuttamista yhteistyökumppanille.

 • S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin tallennetaan tietoja osuuskaupan asiakasomistajista sekä heidän asiakasomistajatalouksiinsa kuuluvista henkilöistä sekä muista asiakkaista, jotka ovat tilanneet joitain tämän rekisterin tietojen perusteella tuotettavia palveluita. Rekisteriin tallennetaan mm. asiakkaan asiakasomistajasopimuksella antamat tiedot kuten nimi, henkilötunnus, yhteystiedot ja asiakasomistajaksi liittymisaika sekä myöhemmin asiointitilanteissa annetut tiedot kuten tiedot tilatuista palveluista, kuten uutiskirjeistä.

  S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin kerätään ostotiedot tuotetasolla S-marketeista, Prismoista, Saleista, Alepoista, Foodmarket Herkuista, Sokoksista, Sokos Emotioneista, Marks&Spenceriltä, Kodin Terroista, S-Raudoista, ABC:ltä sekä Sokos-, Prisma- ja Kodin Terra verkkokaupoista. Ostotiedot S-ryhmän muista toimipaikoista (esim. hotellit, ravintolat) sekä yhteistyökumppaneilta kertyvät rekisteriin kuitin loppusummatasolla. Ostotietoja käytetään mm. Bonuksen ja muiden rahana maksettavien etujen laskentaan, markkinoinnin kohdentamiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Rekisterissä on myös tiedot maksetuista Bonuksista ja muista rahana maksetuista eduista sekä etujen maksuosoitteesta.

  S-Pankin asiakkuuteen liittyviä tietoja hallinnoidaan S-Pankin asiakasrekisterissä www.s-pankki.fi.

  Tarkempaa tietoa S-ryhmän asiakasomistajajärjestelmässä käsiteltävistä henkilötiedoista ja niiden käyttötarkoituksista sekä omista oikeuksistasi löydät S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietosuojainformaatiosta osoitteesta www.s-kanava.fi/tietosuoja. S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietosuojaselosteen löydät osoitteesta https://www.s-kanava.fi/asiakasomistajuus/asiakasomistaja-ja-asiakasrekisteri/

 • Asiakasomistajatietoa (mm. asiakasomistajan perustiedot, ostohistoriatiedot) käytetään mm. Bonuksen, maksutapaedun ja ylijäämänpalautuksen laskentaan, jäsenhallinnon ja asiakaspalvelun hoitamiseen, viestinnän kohdentamiseen sekä etutarjonnan ja S-ryhmän liiketoiminnan, kuten valikoimien ja palveluverkoston kehittämiseen. Tietoja käytetään myös erilaisten asiakasomistajille tarkoitettujen palvelujen tuottamiseen.

  Viestinnän kohdentamisen apuvälineenä käytetään mm. ostotietoja sekä tietoja joita asiakasomistaja on antanut asiakasomistajasopimuksessa tai myöhemmin.

 • S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä käsitellään asiakasomistajajärjestelmään liittyneiden asiakkaiden tietoja. Käytämme kerättyjä tietoja asiakasomistajien hyödyksi tuottamalla heille palveluja ja etuja.

  Asiakasomistajatietoa (mm. asiakasomistajan perustiedot, ostohistoriatiedot) käytetään mm. Bonuksen, maksutapaedun ja ylijäämänpalautuksen laskentaan, osuuskaupan jäsenhallinnon ja asiakaspalvelun hoitamiseen, asiakasviestinnän kohdentamiseen sekä etutarjonnan ja S-ryhmän liiketoiminnan, kuten valikoimien ja palveluverkoston kehittämiseen. Tietoja käytetään myös erilaisten asiakasomistajille tarkoitettujen palvelujen tuottamiseen.

  Viestinnän kohdentamisen apuvälineenä käytetään mm. ostotietoja sekä tietoja joita asiakasomistaja on antanut asiakasomistajasopimuksessaan tai myöhemmin. Ostotietojen perusteella tuotetaan myös erilaisia palveluita asiakasomistajille. Voit ottaa käyttöön esim. Omat ostot -palvelun, sähköisen takuukuittipalvelun ja sähköisen kassakuittipalvelun, jolloin takuukuitit ja kassakuitit omista ostoistasi tallentuvat automaattisesti sähköiseen arkistoon Omalle S-kanavalle ja S-mobiiliin.

  Asiakasomistaja hyötyy ostotietojensa luovuttamisesta Bonuksen, maksutapaedun ja ylijäämänpalautuksen lisäksi mm. paremmin hänen tarpeitaan vastaavana viestintänä, etu- ja palvelutarjontana sekä toimipaikkaverkostona.

  Saat lisää tietoa S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin kerättävistä tiedoista ja niiden käyttötarkoituksista tietosuojainformaatiosta osoitteesta www.s-kanava.fi/tietosuoja.

 • Sinulla on oikeus tarkastaa omat, sinua koskevat tiedot S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteristeristä. Helpoin tapa tutustua suurimpaan osaan sinusta rekisterissämme olevista tiedoista on katsoa ne kirjautumalla Omalle S-kanavalle, ja siellä Omat tiedot / Tarkasta rekisteritietosi -osioon. Näet Omalla S-kanavalla mm. omat perustietosi sekä Bonusta ja maksutapaetua koskevia tietoja. Siellä voit myös tilata ja tulostaa/tallentaa itsellesi omat, kuitin loppusummaa tarkemmalla tasolla rekisteriimme kertyneet ostotietosi.

  Rekisteriotteen henkilötiedoistasi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä voit myös tilata täyttämällä rekisteriotepyynnön osoitteesta www.s-kanava.fi/rekisteriote löytyvällä lomakkeella.

 • S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin rekisteriotteella näet kaikki sinusta tässä rekisterissä olevat tiedot. Tämä rekisteri on S-ryhmän suurin rekisteri. S-ryhmällä on kuitenkin muitakin henkilörekistereitä, esim. S-Pankki Oy:n asiakasrekisteri, hotellien S-Card kanta-asiakas -rekisteri ja ketjujen ja osuuskauppojen markkinointi- ja kilpailurekistereitä. Näiden muiden rekistereiden tiedot eivät näy S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin rekisteriotteella.

  Voit tarkastaa suurimman osan S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä sinusta olevista tiedoista Omalta S-kanavalta. Kohdassa Omat tiedot/Tarkasta rekisteritietosi voit tarkastella rekisterissämme olevia henkilötietojasi aina halutessasi. Omalta S-kanavalta voit myös tulostaa henkilötietosi ja tallentaa ne itsellesi.

  Rekisteriotteen tiedoistasi voit tilata myös verkkolomakkeella osoitteessa www.s-kanava.fi/tietosuoja tai tekemällä kirjallisen rekisteritietojen tarkastuspyynnön esim. osoitteesta www.s-kanava.fi/rekisteriote löytyvällä lomakkeella.

 • S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin rekisteriselosteen mukaisesti rekisteriin voidaan kerätä ostotietoa tuotetasolla. Ostotietoja kerätään mm. Bonuksen ja muiden rahana maksettavien etujen laskemista ja maksamista varten, markkinoinnin kohdentamiseksi, liiketoiminnan kehittämiseksi ja erilaisten ostotietoja hyödyntävien palvelujen tuottamiseksi asiakasomistajille.

  Esimerkiksi Takuukuittipalvelu on tuotetasoista ostotietoa hyödyntävä palvelu. Takuukuittipalvelun tarkoitus on helpottaa asiakasomistajien arkea, sillä paperisia takuukuitteja ei tarvitse erikseen enää säilyttää. Takuukuitit ovat aina tallessa ja yhdestä paikasta tarkasteltavissa. Palvelun käytön voi lopettaa koska tahansa, jonka jälkeen asiakastiedoista poistetaan tiedot takuukuiteista.

 • Kyllä, voit kieltää tarkan ostotiedon käyttämisen Omalla S-kanavalla kohdassa Omat tiedot/Hallinnoi asiakastietojasi. Tällöin ostotietoja käytetään kuitin loppusummatasolla.

  Voit kuitenkin kerryttää Bonusta, vaikka kieltäisit tarkan ostotiedon käyttämisen.

HENKILÖKOHTAISET DIGIPALVELUT

S-MOBIILI

 • S-mobiili on S-ryhmän asiakasomistajille tarkoitettu mobiilisovellus, joka sisältää asiakasomistajuuteen sekä S-Pankin asiakkuuteen liittyviä palveluja, bonustietoja sekä ajankohtaisia etuja.

  S-mobiilissa voit tarkastella muun muassa bonustietojasi, sähköisiä kassa- ja takuukuittejasi ja sinulle tarjottavia etuja. Sähköiset kuitit näet, kun olet ottanut ne käyttöön S-mobiilissa tai Omalla S-kanavalla.

  S-mobiili on myös pankki puhelimessasi. Voit tarkastella tilitapahtumia ja maksaa laskuja. Näet korttisi ja voit esimerkiksi muokata korttien turvarajoja ja tarkastella luottotapahtumia. Voit myös ostaa rahastoja ja seurata rahastosäästöjäsi sekä hoitaa laina-asioita. Lue lisää pankkipalveluista S-Pankin verkkosivuilta.

 • S-mobiilia voi käyttää iPhone- ja Android-älypuhelimilla. Varmista, että käytössäsi on seuraavat tai uudemmat käyttöjärjestelmät: iOS 12 tai Android 5.0.

  Näin tarkistat käyttöjärjestelmäversion:

  • iOS: Asetukset -> Yleiset -> Tietoja. Täältä löydät laitteen ohjelmistoversion ja puhelimen mallin.
  • Android (esim. Samsung Galaxy S10): Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Ohjelmiston tiedot

  Näin päivität käyttöjärjestelmäversion:

  • iOS: Asetukset -> Yleiset -> Ohjelmistopäivitys
  • Android (esim. Samsung Galaxy S10+): Asetukset -> Ohjelmistopäivitys
  • Android (esim Nokia 3): Asetukset -> Järjestelmä -> Järjestelmäpäivitys
 • Viimeisimmät päivitykset S-mobiiliin julkaisimme 29.11.2021. Silloin teimme seuraavat parannukset:

  • Uudistimme bonusnäkymät sinua varten selkeämmäksi, jotta kertyvän Bonuksen seuraaminen on entistä helpompaa.
  • Voit sijoittaa S-mobiilissa S-Pankin erikoissijoitusrahastoihin ja täyttää sijoittamisen taustatietosi ostaessasi rahastoa.
  • Joillekin asiakkaille näkynyt virhe S-Pankin viestien osalta on korjattu.
  • Saavutettavuusparannuksia: laajensimme näytönlukijan ja ulkoisen näppäimistön tukea.

  3.11. teimme seuraavat parannukset (Android):

  • Korjasimme virheen, joka vaikutti etukupongin lunastamiseen.

  16.9. (iOS) ja 17.9. (Android) teimme seuraavat parannukset:

  • Etujen tallentaminen suosikiksi on nyt mahdollista. Omat suosikit -suodatus tekee suosikiksi tallennettujen etujen löytymisestä huomattavan helppoa
  • Etujen latautumista on nopeutettu
  • Korjasimme virheen, joka vaikutti joillekin asiakkaille S-mobiilin toimivuuteen Android 11 -käyttöjärjestelmällä
  • iOS 15 -käyttöjärjestelmän tuki
  • Android 12 -käyttöjärjestelmän tuki

  28.6.2021 teimme seuraavat parannukset:

  • Käytettävyysparannuksia: S-mobiilin käyttöönotto on entistäkin helpompaa ja voit nyt tietyissä toiminnoissa käyttää S-mobiilia ruudunlukijan ja ulkoisen näppäimistön avulla.
  • Teimme parannuksia S-mobiililla tunnistautumiseen: tunnistautuminen on aiempaa selkeämpää ja QR-koodin lukeminen helpompaa.
  • Korjasimme virheen, joka esti S-mobiilin käytön VPN-yhteyden kautta tietyillä laitteilla.

  28.5.2021 teimme seuraavat parannukset:

  • Voit sijoittaa erikoissijoitusrahastoihin, kuten S-Asuntorahastoon kun sijoittajatietosi ovat voimassa.
  • Käytettävyysparannuksia: S-mobiili sopeutuu entistä paremmin esimerkiksi tekstin suurentamiseen.
  • Toimme S-mobiiliin oman, entistä helppolukuisemman tekstityypin.

  13.4.2021 (Android) ja 14.4.2021 (iOS) teimme seuraavat parannukset:

  • Tunnistautuminen on nyt aiempaa helpompaa! Voit jatkossa tunnistautua S-mobiilin avulla muihin palveluihin kirjautumatta ensin sisään S-mobiiliin.
  • Kehitimme käytettävyyttä: S-mobiili sopeutuu paremmin esimerkiksi tekstin suurentamiseen.

  5.2.2021 (iOS) ja 8.2.2021 (Android) teimme seuraavat parannukset:

  • Paljon kyselty verkkopalkkatoiminto on nyt käytettävissä!
  • Voit tarkistaa korttisi tunnusluvun S-mobiilista
  • Etujen näkyvyyttä ja paikkoja, joissa edut ovat voimassa, on entisestään parannettu
  • Voit lähettää Viestikeskuksen kautta palautetta suoraan S-Pankille
  • Maksun vahvistaminen sormenjäljellä on entistä nopeampaa (Android)
  • Dokumenttien suurentaminen on entistä helpompaa (iOS)
 • S-mobiilin saavutettavuusseloste on nähtävissä täällä.

 • Siirtymä sovelluksen uuteen versioon saattaa aiheuttaa ruuhkia, jotka ilmenevät tilapäisinä häiriöinä sovelluksen käyttöönoton yhteydessä, joten käyttöönottoa kannattaa yrittää myöhemmin uudelleen. Jos lataus ei etene, voit koittaa ottaa VPN:n pois päältä sekä vaihtaa Wi-Fi-verkosta mobiiliverkkoon tai toisin päin.

  Kannattaa myös tutustua sovelluskaupan tarjoajan ohjeisiin, esim. Googlen Play Kaupan osalta täällä: https://support.google.com/googleplay/answer/7513003?hl=fi ja AppleStoren osalta täällä: https://support.apple.com/fi-fi/HT207165

  Tarvittaessa voit vapauttaa laitteesta tilaa esim. poistamalla sovelluksia tai kuvia, tai tyhjentämällä Play-kaupan välimuistin asetuksista (-> tallennustila). Tämän sijainti voi vaihdella eri puhelinmallien kohdalla esim: Nokia: Asetukset -> Tallennustila -> Muut sovellukset -> Google Play Kauppa tai Samsung (A3): Asetukset -> Laitteen ylläpito -> Tallennustila. Ja siellä on nappi “Vapauta tallennustilaa poistamalla tarpeettomat tiedot…”

 • Kehitämme jatkuvasti S-mobiilin toimintoja ja käytettävyyttä saamamme palautteen ja kehitystoiveiden pohjalta. Haluamme varmistaa, että kaikilla S-mobiilin käyttäjillä on käytössään uusin versio, joka varmistaa kaikkien uusimpien toimintojen saatavuuden.

  Voit päivittää sovelluksen uusimpaan versioon sovelluskaupassa. Jos olet sallinut sovellusten automaattipäivitykset, päivittyy S-mobiili automaattisesti.

  Päivitä sovellus hyvissä ajoin sinulle sopivana hetkenä. Päivittämällä S-mobiilin ajoissa, varmistat sovelluksen sujuvan käytön ennen vanhemman version käytön päättymistä.

  Voit tarkistaa nykyisen sovellusversion S-mobiilin Minä-osiosta, laitteesi asetuksista sovelluksen tiedoista tai sovelluskaupasta.

  1. Tarkista, onko sovelluksesta saatavilla uusi versiopäivitys ja lataa se sovelluskaupasta, jos on.
  2. Jos et pysty käyttämään S-mobiilia lainkaan, poista sovellus puhelimestasi ja lataa se uudestaan sovelluskaupastasi.
  3. Jos pystyt käyttämään S-mobiilia, mutta se ei toimi normaalisti, toimi seuraavasti:
  • Kirjaudu ulos sovelluksesta Minä-osiossa
  • Sulje S-mobiili avoinna olevien sovellusten joukosta
  • Avaa sovellus kokonaan uudelleen ja kirjaudu uudelleen sisään

  Voit tarvittaessa ottaa meihin yhteyttä verkkopankin viestillä tai puhelimitse.

  Kerro mahdollisimman tarkasti:

  1. Mitä tapahtui ja milloin
  2. Puhelinmallisi (esim. iPhone 6)
  3. Mikä puhelimen käyttöjärjestelmäversio sinulla on käytössä (esim. iOS 10.3.3 tai Android 7.0)
  4. S-mobiilin versio (löytyy S-mobiilin Minä-osiosta)
 • Lataa ensin S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta (toistaiseksi Google Play ja Applen AppStore). Voit ladata sovelluksen joko Android- tai iPhone-puhelimeen. Huomioithan, että kaikista Huawein Android-puhelimista ei ole pääsyä Google Play-kauppaan, jolloin näihin puhelimiin S-mobiilia ei toistaiseksi ole saatavilla.

  Tarvitset ensimmäiseen kirjautumiseen S-Pankin tai jonkin toisen pankin verkkopankkitunnukset ja sinun tulee olla asiakasomistaja tai kuulua asiakasomistajatalouteen.

  Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä saat käyttöösi S-mobiilin tunnistamisen, jonka avulla voit jatkossa kirjautua sormenjäljellä, itse valitsemallasi tunnusluvulla tai Face ID:llä niillä iOS-puhelimilla, joissa on kasvojentunnistustoiminto.

  S-mobiilissa voit tarkastella muun muassa bonustietojasi, sähköisiä kassa- ja takuukuittejasi ja sinulle tarjottavia etuja. Sähköiset kuitit näet, kun olet ottanut ne käyttöön S-mobiilissa tai Omalla S-kanavalla.

  S-mobiili on myös pankki puhelimessasi. Voit tarkastella tilitapahtumia ja maksaa laskuja. Näet korttisi ja voit esimerkiksi muokata korttien turvarajoja ja tarkastella luottotapahtumia. Voit myös ostaa rahastoja ja seurata rahastosäästöjäsi sekä hoitaa laina-asioita. Lue lisää pankkipalveluista S-Pankin verkkosivuilta.

 • S-mobiilin toiminnot tarvitsevat tiettyjä laitteen käyttöoikeuksia toimiakseen. Tarvittavat oikeudet vaihtelevat hieman käyttöjärjestelmästä riippuen.

  Esimerkiksi oikeudet kameran/valokuvien käyttöön tarvitaan mm. laskujen maksamisessa viivakoodin avulla tai palaute-toiminnallisuudessa valokuvan liittämiseksi. Puhelimen oikeuksia tarvitaan, jotta sovelluksesta voidaan soittaa suoraan asiakaspalvelun puhelinnumeroihin. Toimipaikkahaku puolestaan käyttää paikannusta löytääkseen käyttäjää lähellä olevat toimipaikat.

 • S-mobiililla tunnistautuminen nopeuttaa kirjautumista verkkopankkiin ja palveluihin, jotka vaativat verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisen. S-mobiilin avulla voit kirjautua sormenjäljellä, itse valitsemallasi tunnusluvulla tai Face ID:llä niillä iOS-puhelimilla, joissa on kasvojentunnistustoiminto. Et tarvitse enää tunnuslukutaulukkoa kirjautumiseen tai tunnistautumiseen, mutta säilytäthän sen kuitenkin vielä. Tarvitset tunnuslukutaulukkoa edelleen, jos esimerkiksi vaihdat puhelinta tai unohdat tunnistuskoodisi. Voit ottaa tunnistamisen käyttöösi S-Pankin verkkopankkitunnusten tai toisen pankin verkkopankkitunnusten avulla. Katso tarkemmat ohjeet ja lue lisää S-Pankin verkkosivuilta.

 • S-mobiili on pankki puhelimessasi. Voit tarkastella tilitapahtumia ja maksaa laskuja. Näet korttisi ja voit esimerkiksi muokata korttien turvarajoja ja tarkastella luottotapahtumia. Voit myös ostaa rahastoja ja seurata rahastosäästöjäsi sekä hoitaa laina-asioita. Lue lisää pankkipalveluista S-Pankin verkkosivuilta.

  S-mobiili tuo käyttöösi myös kätevän Säästäjä-palvelun, joka tekee säästämisestä helppoa ja edullista. Säästäjä on Suomen ensimmäinen mikrosäästämisen palvelu, joka tekee säästämisestä ylivoimaisen helppoa. Säästäjän avulla voit kartuttaa säästöjä jokapäiväisen rahankäytön yhteydessä. Voit esimerkiksi mikrosäästää korttiostoksistasi, jolloin jokaisesta debit-korttitapahtumasta siirtyy oletuksena 1 euro säästöön. Oman profiilin kautta voit muuttaa säästösummaa 0,50-5 euron välillä. Voit myös ohjata Bonuksen suoraan rahastoon. Lue lisää Säästäjästä ja sen käyttöönotosta S-Pankin verkkosivuilta.

 • S-mobiilissa näytetään ensin sinulle relevanteimmaksi lasketut edut. Jos etu on voimassa useammassa toimipaikassa, näytetään sinulle näistä toimipaikoista lähin, mikäli olet sallinut paikannuksen. Jos et ole sallinut paikannusta, näet sinulle relevanteimmaksi laskemamme toimipaikan.

  S-mobiilin yleiset sisällöt näkyvät kaikkien eri osuuskauppojen asiakkaille, jokaiselle asiakkaalle relevantissa järjestyksessä. Tästä johtuen sisältövirrassa on etuja myös muualta päin Suomea ja muilta kuin omalta osuuskaupalta.

  Hakutoiminnolla voit hakea tietyn toimipaikan voimassa olevia sisältöjä. Voit hakea etukuponkeja tai muita sisältöjä toimipaikan nimellä, osoitteella tai paikkakunnalla. Jos käytät esimerkiksi hakusanaa ”ravintola”, saat hakutuloksena sellaiset toimipaikat, joiden nimessä tai osoitteessa esiintyy sana ”ravintola”.

  Miten erilaiset kieltotiedot vaikuttavat S-mobiilin etuihin?

  Jos olet kieltänyt markkinoinnin, emme voi käyttää kaikkia tietojasi etukuponkien ja muiden sisältöjen kohdentamisessa, vaan tällöin tarjolla olevat sisällöt näytetään järjestettynä toimipaikan etäisyyden suhteessa Helsingin rautatieasemaan. Sinulle ei voida näyttää etuja, jotka on tarkoitettu vain täysi-ikäisille (kuten alkoholiin liittyvät edut). Kaikki muut yleiset edut ovat kuitenkin saatavillasi. Etuja voi hakea myös suoraan kirjoittamalla hakukenttään esim. Prisma. Huomioithan, että valitset oikean toimipaikan, listassa voi näkyä myös Prisman yhteydessä olevat muut myymälät ja palvelupisteet.

  Jos estät markkinoinnin, tieto estosta päivittyy suosittelulaskentaan ja tuo muutokset Edut ja vinkit-näkymään viimeistään kahden päivän kuluttua.

  Samoin jos perut eston, tieto päivittyy suosittelulaskentaan ja tuo muutokset etusisältöihin viimeistään kahden päivän kuluttua.

 • Viestien saapumisessa voi ajoittain esiintyä viivettä. Jos et ole saanut vahvistuskoodia muutaman minuutin kuluessa, tilaa uusi vahvistuskoodi. Varmistathan myös, että olet ilmoittanut puhelinnumerosi oikein.

 • Sisällöllä voi olla eri julkaisuajankohta kuin voimassaolon ajankohta. Näin ollen esimerkiksi etukuponki voi olla näkyvissä, ennen kuin se voidaan lunastaa. Tällä halutaan varmistaa, että olet tietoinen edusta jo ennen kuin etu on voimassa. Tällöin lunastuspainike on valkoinen.

 • S-mobiilin käyttö on turvallista. Huolehdi kuitenkin älypuhelimesi turvallisesta säilyttämisestä ja käytöstä. Laitteen suojaamiseksi on suositeltavaa käyttää suojakoodia tai biometriikkaa (kasvojentunnistus tai sormenjälki). Lataa älypuhelimeesi sovelluksia vain virallisista sovelluskaupoista (Google Play ja Apple AppStore) ja huolehdi puhelimesi tietoturvasta.

  Jos kadotat laitteen, jolla olet kirjautuneena S-mobiiliin S-Pankin pankkitunnuksilla, tai muutoin ilmenee vaara tai epäilys S-mobiilin oikeudettomasta käytöstä, ota yhteyttä pankkitunnusten sulkupalveluun ja pyydä sulkupalvelua estämään palvelun käyttö. Pankkitunnusten sulkupalvelun numero on 09 6964 6820 (24 h/vrk, pvm/mpm), jos soitat ulkomailta, käytä numeroa +358 9 6964 6820. Jos pankkitunnukset suljetaan, sulkeutuu S-mobiili kaikista rekisteröidyistä laitteista. Vaihtoehtoisesti voit myös sulkea pelkän S-mobiilin haluamaltasi laitteelta, jolloin kyseisellä laitteella tulee kirjautua uudelleen S-Pankin verkkopankin salasanalla sisään. S-mobiilin sulkeminen laitteelta onnistuu verkkopankin välilehdeltä Asetukset / S-mobiili tai kirjautuneena toisella laitteella S-mobiiliin: Minä / Tunnistaminen / Poista käytöstä.

  Jos olet kirjautuneena S-mobiiliin jonkin muun pankin pankkitunnuksilla, ota yhteyttä S-ryhmän asiakasomistajapalveluun p. 010 76 5858 (ma–pe 9-16, 0,084€/min) ja pyydä estämään palvelun käyttö. Jos soitat ulkomailta, käytä numeroa +358 10 76 5858.

 • Voit ladata S-mobiilin sovelluskaupasta ja rekisteröityä käyttäjäksi alusta alkaen, aivan samoin kuin aiemmin toisella laitteellasi. S-mobiilin laitemäärää ei ole rajoitettu, vaan voit olla rekisteröityneenä S-mobiiliin useammalla laitteella.

  Jos otat S-mobiilin käyttöön S-Pankin pankkitunnuksilla toiseen laitteeseen, kannattaa sinun käyttöönoton jälkeen poistaa tarpeettomat laitteet: Minä / Tunnistaminen / Poista käytöstä.

 • Kun olet valinnut S-mobiilin käyttökieleksi ruotsin, näytetään sisältö ruotsiksi silloin, kun siitä löytyy ruotsinkielinen versio, ja muussa tapauksessa suomeksi.

 • Etukupongit voidaan käyttää kerran ja vain yhdessä edun toimipaikassa. Kuponki näytetään ja käytetään kassalla, jonka jälkeen se ei ole enää käytettävissä uudelleen.

 • S-mobiilin ilmoituksia hallitaan S-mobiilin asetuksista. Sovelluksen käyttäjä voi halutessaan kytkeä kaikki ilmoitukset pois päältä tai valita saavansa vain osan ilmoituksista, esimerkiksi tiedot uusista sähköisistä kuiteista tai etukupongeista.

OMAT OSTOT-PALVELU

 • Omat ostot on asiakasomistajatalouksille suunnattu palvelu, jonka avulla asiakas voi seurata omaa kulutustaan. Omat ostot -palvelussa näet tarkemmat tiedot henkilökohtaisista ostoistasi kuluneen vuoden aikana. Ostotiedot näytetään tuoteryhmittäin, kuten juusto, vihannekset, oluet, tuore kala, suklaavalmisteet jne. Omat ostot -palvelun löydät S-mobiilista ja Omalta S-kanavalta.

  Palvelussa näkyvät Prismassa, S-marketissa, Salessa, Alepassa, ABC:lla sekä Kodin Terrassa tekemäsi ostot. Muiden ketjujen, kuten Sokoksen, Emotionin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan palveluun vaiheittain.

  Hotelli- ja ravintolaostojen sekä yhteistyökumppaneiltamme tehtyjen ostojen tiedot kertyvät S‑ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin vain kuitin loppusummatasolla, joten niitä ei ole tulossa Omat ostot-palveluun.

 • Omat ostot -palvelussa tarkastellaan henkilökohtaisia ostotietoja. Siksi velvollisuutemme palveluntarjoajana on varmistaa henkilöllisyytesi ennen palvelun käyttöönottoa. Samalla sinä asiakkaana voit luottaa siihen, että tietosi ovat turvassa.

 • Omat ostot -palvelussa näet tarkkaa ostotietoasi, jota voit nyt myös jakaa niiden asiakasomistajatalouteesi kuuluvien kesken, jotka haluavat itse jakaa omat ostotietonsa sinun kanssasi. Käytännössä asiakasomistajatalouden pääjäsen kutsuu muut asiakasomistajatalouteen kuuluvat täysi-ikäiset seuraamaan yhteisiä ostoja Perhejaon piirissä. Kutsun saanut voi joko liittyä ostotietojen jakamiseen tai olla liittymättä. Kutsu saapuu Omat ostot -palveluun, joten palvelu tulee olla otettu käyttöön, ennen kuin Perhejakoon voi liittyä.

  Asiakasomistajatalouden pääjäsenenä sinun on mahdollista aloittaa ostotietojen jakaminen Omat ostot -palvelussa etusivun oikean yläkulman ikonin ”Perhejako” kautta.

  Jos kuulut asiakasomistajatalouteen, mutta et löydä Perhejakoa Omat ostot -palvelusta, kannattaa sinun pyytää asiakasomistajataloutesi pääjäsentä aloittamaan Perhejako ja kutsumaan sinut mukaan.

  Mitä tietoja jaan ja kenelle?

  Jaat kaiken sen saman tarkan ostotiedon, jota Omat ostot -palvelussa näet itsekin. Jaat nimesi sekä tarkat ostotietosi niiden asiakasomistajatalouteesi kuuluvien kesken, jotka ovat itse suostuneet omien ostotietojensa jakamiseen ja liittyneet Perhejakoon. Liittyessäsi Perhejakoon, ostotiedot näytetään takautuvasti vuoden ajalta. Voit tarkistaa Perhejaossa mukana olevat henkilöt koska vain Omat ostot -palvelun asetuksista.

  Ostotiedoista ei käy ilmi, kenen tekemä mikäkin osto on.

  Bonusostot -osiossa ostotapahtumien näkyvyydet säilyvät toistaiseksi ennallaan, eli pääjäsen näkee koko asiakasomistajatalouden ostotapahtumat oston loppusummatasolla, mutta muut näkevät vain omat ostotapahtumansa.

  Perhejako on otettu käyttöön Omat ostot -palvelussa, jotta mm. hiilijalanjäljen sekä kotimaisuusasteen seuraaminen on helpompaa talouden tasolla.

  Tulevaisuudessa Perhejaon avulla jaettuja ostotietoja pääsee hyödyntämään myös muissa S-ryhmän palveluissa.

  Entä jos haluan estää tiettyjen ostotietojen jakamisen, miten se onnistuu?

  Kun jaat ostotietosi asiakasomistajataloutesi kesken, jaat kaiken sen tarkan ostotiedon, jota Omat ostot -palvelussa näet itsekin. Yksittäisten ostojen tietoja ei voi estää näkymästä palvelussa. Jos et halua, että muut asiakasomistajatalouteesi kuuluvat näkevät ostotietojasi, voit hylätä kutsun Perhejakoon, tai lopettaa ostotietojen jakamisen myöhemmin poistumalla Perhejaon piiristä.

  Miten voin lopettaa ostotietojeni jakamisen Omat ostot -palvelussa?

  Asiakasomistajatalouden pääjäsenenä ylläpidät Perhejakoa ja voit asetusten kautta lopettaa ostotietojen jakamisen koko asiakasomistajataloudelta, koska vain haluat.

  Jos taas sinut on kutsuttu jakamaan ostotietojasi, voit asetusten kautta poistua Perhejaon piiristä, jolloin sinun ostotietosi poistuvat yhteisistä ostotiedoista, mutta muiden Perhejakoon liittyneiden kesken ostotietojen jakaminen jatkuu.

 • Tällä hetkellä ostotietojen jakaminen on mahdollista vain oman asiakasomistajatalouden kesken. Jos haluatte jakaa ostotietonne toisillenne, tulee teidän liittyä samaan asiakasomistajatalouteen. Muutoksia asiakasomistajatalouteen voi tehdä Omalla S-kanavalla tai Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit), jossa voi pyytää toista henkilöä liittymään asiakasomistajatalouteen lähettämällä sähköpostitse kutsun. Kutsu hyväksytään pankkitunnuksilla.

 • Omat ostot -palvelun uusin toiminnallisuus Hintavertailija vertailee kahden eri kaupan hintatasoa. Asiakas voi valita vertailuun kaksi itselle keskeistä kauppaa ja vertailla ruokaostosten hintoja näiden välillä. Palvelu ottaa vertailuun mukaan käyttäjän 12 kuluneen kuukauden aikana tehtyjä ostoksia, joten näin vertailu tehdään sellaisten tuotteiden välillä, joita asiakas itse oikeasti ostaa ja tarvitsee.

  Hintavertailu tehdään aina nykyisellä ja ajankohtaisella hintatiedolla, joka on enintään kaksi vuorokautta vanhaa. Hintojen vertailukelpoisuutta vahvistetaan sillä, että vertailtavien tuotteiden hintatieto on molempien vertailussa olevien kauppojen osalta samalta päivältä. Hintatasot on haettu verkkokaupoista, mutta tilanne ei ole reaaliaikainen, vaan ne päivittyvät päivittäin. Vertailun voi tehdä S-ryhmän kauppojen ja K-ryhmän kauppojen välillä, koska näistä on saatavilla verkkosivuilta ajankohtaista tietoa.

  Kaikkia ostoksia ei ole saatavilla kaupasta samankaltaisina, joten Hintavertailija näyttää läpinäkyvästi, kuinka suuri osuus ostoksista on vertailukelpoista. Hintavertailija näyttää suuntaa antavan arvion kaikista ostoksista, jossa ovat mukana vertailukelpoiset hinnat ja joiden perusteella näytetään arvioitu säästö myös tuotteista, jotka eivät ole olleet suoraan vertailukelpoisia.

 • Hintavertailussa on asiakkaan kannalta selkeintä verrata ns. normaalihintaisia tuotteita keskenään ja tällaisella toteutustavalla vertailu on mahdollisimman puolueeton.

  Hintavertailija huomioi tarjoustuotteet, jotka ovat voimassa kaikille asiakkaille, myös ilman kanta-asiakaskorttia.

  Paljousalennukset tai kanta-asiakkuuteen suoraan linkittyvät alennukset taasen eivät tule Hintavertailijaan. Palvelussa ei ole huomioitu nk. paljousalennuksia (esim. 5 tuotetta 2 eurolla), sillä vertailtavana ovat yhden tuotteen hinnat. Hintavertailussa ei myöskään huomioida asiakasohjelmien hyötyjä, kuten Bonusta tai Plussaa tai kanta-asiakastarjoushintoja.

  Palvelu hakee hintatiedot verkosta eli esimerkiksi myymäläkohtaisia kivijalkakaupoissa olevia tarjouksia palvelu ei pysty ottamaan huomioon. Alennukset voivat vaihdella päivittäin ja alennustyypit myös vaihtelevat eri toimijoilla, ja alennuksia on haastava tulkita yhteismitalliseksi. Siksi on selkeintä laskea listahintoja.

  Meidän toimintamme S-ryhmässä perustuu pysyvästi edulliseen hintatasoon – ja Bonukset päälle. Pysyvästi edulliset hinnat ovat meille pysyvä toimintatapa ja asiakkaan etu. Kauppaketjuilla on erilaisia etuohjelmia.

 • Tällä hetkellä olemme tuoneet kaikki verkosta avoimesti saatavilla olevat hintatiedot ja kauppapaikat palveluun. Kaikkien osalta tämä ei ole vielä ole mahdollista. Voimme vertailla vain S-ryhmän ja K-ryhmän kauppoja, joilla hintatiedot ovat avoimesti verkossa.

  Hintavertailu on sitä merkityksellisempää, mitä laajemmin tuotteita voi verrata keskenään.

  Palvelu pyrkii vertailemaan kaikkia käyttäjän 12 kuukauden aikana tehtyjä ostoksia. Kaikille tuotteille ei kuitenkaan löydy toisen myymälän valikoimasta vertailukelpoisia verrokkeja, joilla on ajankohtainen hinta.

  Kaikkia ostoksia ei ole saatavilla kaupasta samankaltaisina, joten Hintavertailija näyttää läpinäkyvästi, kuinka suuri osuus ostoksista on vertailukelpoista sekä suuntaa antavan simuloidun arvion kaikista ostoksista.

  Hintavertailija näyttää tuotteet siinä järjestyksessä, missä on suurin hintaero.

  Palvelun läpinäkyvyyden ja rehellisyyden varmistamiseksi mukaan otetaan vain todella toistensa kanssa vertailukelpoisia tuotteita. Palvelu näyttää vain toistensa kanssa vertailukelpoisia tuotteita, jotka löytyvät molemmista myymälöistä.

  Esimerkiksi hedelmien, vihannesten ja palvelutiskien punnittavissa tuotteissa on pääosin käytössä omat EAN-koodit, jotka usein ovat jopa kauppakohtaiset. Tämän vuoksi palvelutiskin tai hedelmä- ja vihannesosaston tuotteiden välillä vertailukelpoisuus ei ole yhtä kattavaa kuin esimerkiksi pakatuissa kuivatuotteissa.

 • Omat ostot-palvelun ravintolaskuri näyttää hiilihydraattien, sokerin, kuidun, proteiinien, rasvojen, tyydyttyneiden rasvojen sekä suolan osuuden ja vertaa niitä saantisuosituksiin. Tiedot laskuri saa elintarvikepakkausten ravintosisällöistä. Palvelussa käytettävät suositusarvot pohjautuvat suomalaisiin ravitsemussuosituksiin, Fineli -tietokantaan sekä Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseen.

  Perheen kulutus vai henkilökohtainen?

  Laskuri kertoo ostetun ruoan eri ravintoaineiden osuuden koko ostoskorista ja peilaa tätä virallisiin suosituksiin. Näin ei ole merkitystä kuinka monta syöjää taloudessa on. Eli käytännössä, jos suositus on esim. 20% sokeria kokonaisenergiasta ja sinun tai perheesi ostosten osuus on 25%, ostostesi sokerin osuus on n.5% yli suositusten.

  Miksi kaikki ostosteni ravintoaineet eivät näy ravintolaskurissa?

  Tuotteet, joiden paino- tai ravintoainetiedot eivät syystä tai toisesta ole palvelun käytettävissä, eivät myöskään kirjaudu palveluun. Esim. osa tuoretiskin tai leipomoiden irtotuotteista ei kirjaudu täysin laskuriin ja uusien tuotteiden näkymisessä saattaa esiintyä viiveitä. Monipakkausten ravintotietoja ei toistaiseksi ole luotettavasti saatavilla, joten ne on rajattu laskurin ulkopuolelle. Palvelun tuotetietojen kattavuutta kehitetään kuitenkin jatkuvasti.

 • Omat ostot -palvelusta löytyy kotimaisuuslaskuri, jonka kautta voit seurata ostamiesi ruokatuotteiden raaka-aineiden ja valmistuksen kotimaisuutta. Kotimaisuuslaskuri erottelee toisistaan raaka-aineiltaan ja valmistukseltaan kotimaiset tuotteet sekä Suomessa valmistetut tuotteet. Lisäksi laskuri näyttää ulkomaiset ruokaostokset omana listanaan. Kotimaisuusaste lasketaan ruokakorin arvosta. Palvelussa näet tiedon kotimaisuudesta jopa yksittäisen tuotteen osalta.

  Laskuri havainnollistaa kotimaisten ruokaostosten osuuden kahdella tasolla.

  Ensimmäisellä tasolla ovat tuotteet, joiden raaka-aineet ovat kotimaisia ja jotka on valmistettu Suomessa. Kotimaisuuden takaavat suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovat Hyvää Suomesta ja Sirkkalehti -merkit.

  Toisella tasolla ovat tuotteet, jotka on valmistettu Suomessa, mutta joiden raaka-aineiden alkuperä voi olla muu kuin Suomi. Lisäksi laskuri näyttää ulkomaiset ruokaostokset omana listanaan.

 • Omat ostot-palvelun hiilijalanjälkilaskuri kertoo tuoteryhmätasolla omaan todelliseen kulutusdataan perustuvan ruoan ostoskorin hiilijalanjäljen. Palvelu kautta voit seurata oman ostoskorin ilmastovaikutuksia ja ilmastovaikutusten jakautumista eri tuoteryhmien välillä mahdollisimman vertailukelpoisesti.

  Ruoan hiilijalanjälkilaskuri on kehitetty yhdessä Luonnonvarakeskuksen (Luken) kanssa. Luken tuottamat tuoteryhmäkohtaiset ilmastovaikutukset perustuvat olemassa olevaan, tuoreimpaan tutkimustietoon.

  Ruoan hiilijalanjälkilaskurissa on huomioitu maataloustuotanto, jalostus, pakkaukset ja kuljetukset aina kaupan portille. Maankäytön muutoksia ja hiilivarastoja ei laskelmissa ole huomioitu, koska erityisesti hiilivarastojen arviointimenetelmät ovat vasta kehitteillä eikä niitä ole tässä vaiheessa pystytty huomioimaan kaikille ostoskoreista löytyville eri maalaisille tuotteille.

  Jokainen ostettu ruokakorin tuote on mukana laskennassa. Yksittäisen tuotteen hiilijalanjäljen sijaan laskennassa käytetään tieteellisesti tutkittua tuoteryhmätason hiilijalanjälkitietoa. Esimerkiksi yksittäisen maitotölkin laskennassa käytettävä arvo lasketaan koko maitotuoteryhmän hiilijalanjälkiarvon mukaan.

  Lisäksi laskelmissa on huomioitu ryhmien myydyimpien tuotteiden alkuperä niissä tuoteryhmissä, joissa alkuperällä on erityistä merkitystä ja alkuperän mukaista tietoa on ollut saatavilla (naudanliha, kasvikset, kala, viljatuotteet). Tämän lisäksi Omat ostot -palvelu hyödyntää asiakkaan omaa ostodataa, jolloin asiakas saa mahdollisimman hyvän käsityksen oman ruokakorinsa ilmastovaikutuksista.

SÄHKÖISET KASSA- JA TAKUUKUITIT

 • Ei voi. Sähköiseen kassakuittiarkistoon kertyvät kuitit seuraavien ketjujen fyysisistä toimipaikoista Suomessa tehdyistä ostoista, joiden yhteydessä on käytetty S-Etukorttia: S-market, Prisma, Sale, Alepa, Food Market Herkku, Kodin Terra, Sokos, Emotion ja ABC.

 • Et valitettavasti voi. Sähköiset kuitit ovat kuittiarkistossa kuittien kuvakopioina, joten kuittien sisältämiä tietoja ei voi esimerkiksi yhdistellä ja järjestellä.

  Omalta S-kanavalta voit tilata ostotietoraportin kuitin loppusummaa tarkemmalla tasolla S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin kertyvistä ostoistasi. Esimerkiksi ruokakauppaostoista tiedot kertyvät rekisteriimme tuoteryhmätasoisina.

 • Sähköinen kassakuitti otetaan käyttöön joko S-mobiilissa tai Omalla S-kanavalla. Palvelun käyttöönotto vaatii vahvan tunnistuksen.

  Voit siirtyä sähköisen kassakuittiarkiston lisäksi kokonaan paperittomaan kassa-asiointiin, jos sinulla on S-Etukortti Visa tai MobilePay.

  MobilePay:

  Kun aktivoit MobilePayhin Bonuksen, kerrytät maksun yhteydessä mm. Bonusta ja saat sähköisen kassakuitin. Bonus aktivoidaan MobilePayhin Kanta-asiakkuudet-osiossa. Bonus on aktivoitava erikseen, vaikka maksukortiksi olisi ladattuna S-Etukortti.

  S-Etukortti Visa:

  Kortille paperiton asiointi päivitetään S-ryhmän toimipaikan itsepalvelupisteen S-Etukorttipäätteellä. Päivittäminen tehdään syöttämällä oma S-Etukortti Visa S-Etukorttipäätteeseen ja painamalla F1-näppäintä. Itsepalvelupisteestä löytyy tähän selkeät ohjeet.

  Päivittäminen on aina korttikohtaista, kun jossain vaiheessa saat uuden S-Etukortti Visan esim. vuosiuusinnan yhteydessä tai kadonneen tilalle, tulee sinun käydä päivittämässä myös uusi kortti S-Etukorttipäätteellä.

 • Ota yhteyttä joko ostopaikkaan tai S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

 • Sähköisiä kassa- ja takuukuitteja voi tarkastella S-mobiilissa ja Omalla S-kanavalla.

 • Sähköisen kassakuittipalvelun myötä voit ottaa käyttöösi joko paperikuittien rinnalla toimivan sähköisen kassakuittiarkiston tai siirtyä kokonaan paperittomaan kassa-asiointiin.

  Ottaessasi käyttöön sähköisen kassakuittiarkiston, toimii arkisto paperisten kassakuittien rinnalla, eli sinulle tulostuu myös kuitti kassalla normaaliin tapaan.

  Kun siirryt lisäksi paperittomaan kassa-asiointiin, ei sinulle jatkossa tulostu lainkaan paperisia kassakuitteja, vaan kassakuitit ovat nähtävissä vain sähköisessä kassakuittiarkistossa S-mobiilissa ja Omalla S-kanavalla.

 • Takuukuittipalvelu on sähköinen takuukuittiarkisto, jonka ansiosta takuukuitit eivät katoa ja niiden lukukelpoisuus säilyy. Takuukuittipalvelu helpottaa takuukuittien säilyttämistä, arkistoimista ja käyttämistä.

  Takuukuittipalvelun voivat ottaa käyttöön kaikki, jotka kuuluvat asiakasomistajatalouteen. Palvelu otetaan käyttöön Omalla S-kanavalla tai S-mobiilissa. Takuukuittien kertyminen alkaa heti, kun otat palvelun käyttöön hyväksymällä käyttöehdot. Käyttöönotto vaatii vahvan tunnistuksen. Takuukuitit kertyvät tämän jälkeen automaattisesti sähköiseen arkistoon S-Etukortin kanssa tekemistäsi takuunalaisten tuotteiden ostoista seuraavista ketjuista: S-market, Prisma, Sale, Alepa, Food Market Herkku, Kodin Terra, Sokos, Emotion ja ABC. Sähköisiä takuukuitteja ei toistaiseksi kerry verkkokaupoista tai ulkomaan toimipaikoista tehdyistä ostoista.

  Takuukuittitiedon välittymisen edellytyksenä on, että olet näyttänyt ostosi yhteydessä S-Etukorttia. Takuukuittitiedot ovat aina henkilökohtaisia, et siis voi nähdä muiden samaan asiakasomistajatalouteen kuuluvien takuukuittitietoja.

  Takuukuitteja voi tarkistella S-mobiilissa sekä Omalla S-kanavalla, jossa takuukuitin voi myös tarvittaessa tulostaa.

 • Kuitti siirtyy kassakuittiarkistoon alle minuutissa.

 • Sähköiseen kassakuittiarkistoon kertyvät kuitit seuraavien ketjujen fyysisistä Suomen toimipaikoista tehdyistä ostoista, joiden yhteydessä on käytetty S-Etukorttia: S-market, Prisma, Sale, Alepa, Food Market Herkku, Kodin Terra, Sokos, Emotion ja ABC.

  Ostot, joissa ostosta ei makseta toimipaikassa (esimerkiksi S-ryhmän verkkokaupassa tehty osto tai kotiinkuljetuksen yhteydessä maksettu kauppakassiosto) eivät siirry kuittiarkistoon.

  Kaikki S-ryhmän toimipaikoissa myytävät tuotteet, kuten esimerkiksi Veikkaus-tuotteet, eivät kerrytä Bonusta. Mikäli tällainen ostos halutaan maksaa käteisellä tai jonkun muun pankin kortilla, tulee sähköisen kassakuitin saamiseksi S-Etukortti käsitellä normaaliin tapaan, vaikka osto ei Bonusta kerrytäkään.

  Kassakuittiarkistoon eivät siirry tositteet kassalla tehtävistä talletuksista tai nostoista, sillä kyse ei ole ostoista.

 • Ei edellytä. Sähköisen kassakuitin saa kaikilla maksutavoilla maksetuista ostoista, myös käteisellä. S-Etukortti on kuitenkin luettava maksupäätteeseen aina oston yhteydessä Bonuksen ja sähköisen kassakuitin saamiseksi.

 • Kyllä, kassakuitin voi halutessaan välittää sähköpostitse tai jakaa puhelimen sovelluksilla (esim. iPhonen IDrop). Kuitista voi myös ottaa kuvakaappauksen puhelimen kuvakaappaustoimintoa hyödyntäen ja lähettää kuvan eteenpäin.

 • Sähköiset takuukuitit ovat asiakasomistajaetu, joten niiden käyttö on sidottu asiakasomistajatalouteen kuulumiseen. Mikäli luovut osuuskaupan asiakasomistajuudesta tai poistut asiakasomistajataloudesta, sinun oikeutesi asiakasomistajaetuihin päättyy (mukaan lukien Omalla S-kanavalla tarjottavat asiakasomistajaedut kuten takuukuittipalvelu). Vaikka käyttöoikeutesi sähköisiin takuukuitteihin päättyy, on ostamiesi tuotteiden takuu kuitenkin normaalisti voimassa takuuajan loppuun.

 • Vaikka poistaisit jonkun sähköisen takuukuitin palvelusta, Omalla S-kanavalla poistamasi takuukuitit ovat edelleen osa S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterin tietoja. Poistamiasi takuukuittitietoja ei kuitenkaan enää näytetä sinulle Omalla S-kanavalla. Jos lopetat kokonaan takuukuittipalvelun käyttämisen, poistetaan asiakastietoihisi yhdistetyt tiedot takuukuittiostoista kokonaan 30 vuorokauden kuluttua.

  Kun Takuukuittipalvelun lopettamisesta on kulunut 30 vuorokautta, poistetaan sähköiset takuukuitit, joihin liittyvien tuotteiden ostohetkestä on kulunut yli 30 vuorokautta. Jos otat takuukuittipalvelun uudelleen käyttöösi vasta yli 30 vuorokauden kuluttua sen sulkemisesta, sinulle näytetään palvelussa jälleen tiedot takuukuittiostoistasi takautuvasti 30 vuorokauden ajalta.

 • Sähköiset kassa- ja takuukuittipalvelu ovat henkilökohtaisia. Kukin näkee palvelussa vain omat, omalla S-Etukortillaan tehdyistä ostoista syntyneet kassa- ja takuukuitit. Tämän vuoksi et voi nähdä kuittitietoja perheenjäsentesi tekemistä ostoista, eivätkä perheenjäsenesi voi nähdä sinun kuittitietojasi.

 • Pyydä jo ennen maksamista kassaa (itsepalvelukassoilla kassavalvojaa) tulostamaan kuitti. Huomaathan, että näissäkin tilanteissa kuitti ostoksistasi tallentuu myös sähköiseen kuittiarkistoon.

 • Sähköiset kassakuitit poistuvat näkyvistä Omalla S-kanavalla ja S-mobiilissa, kun poistat palvelun käytöstäsi, eikä uusia kuitteja tehdyistä ostoista enää tallennu sähköiseen kuittiarkistoon.

OMA S-KANAVA

 • Oma S-kanava on kirjautuneen asiakkaan henkilökohtainen S-kanava. Se on paikka, jossa voit seurata etujen, mm. Bonuksen kertymistä sekä hallinnoida omaa asiakkuuttasi. Oma S-kanava palvelee henkilökohtaisella sisällöllä jokaista asiakasomistajatalouteen kuuluvaa.

  • Oman S-kanavan etusivulla näet koosteen ajankohtaisista asiakasomistajaeduista.
  • Osallistu ja vaikuta –osiossa voit ilmoittautua sinua kiinnostaviin asiakaspaneeleihin sekä tarkastella paneelituloksia.
  • Bonus ja ostot –osiossa näet Bonukseen, maksutapaetuun ja muihin rahana maksettaviin etuihin liittyviä tietoja. Täältä löydät myös sähköiset kassa- ja takuukuittisi.
  • Omat tiedot –osiossa ylläpidät omaa asiakkuuttasi mm. päivittämällä yhteystietojasi ja liittämällä perheenjäseniä asiakasomistajatalouteesi. Täällä voit myös tarkastaa omat tietosi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä.
  • Viestintä -osiossa voit tilata sinua kiinnostavia sähköisiä uutiskirjeitä.

  Koska Oma S-kanava on henkilökohtainen palvelu, se edellyttää kirjautumista. Palveluun kirjaudut www.s-kanava.fi-sivun oikeasta yläreunasta itse luomallasi S-tunnuksella, S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit myös siirtyä Omalle S-kanavallesi suoraan ilman erillistä kirjautumista S-Pankin verkkopankista. Omalla S-kanavalla voit mm. tarkastaa mitä tietoja sinusta on S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä. Tietoturvasyistä näet nämä tiedot vain tunnistautumalla tietojen katsomisen yhteydessä joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

  S-tunnus on henkilökohtainen. Se muodostuu käyttäjätunnuksesta sekä salasanasta, jotka voit itse määritellä. S-tunnuksen voit luoda kirjautuessasi S-ryhmän verkkopalveluihin: esim. Oma S-kanava, verkkokaupat (Prisma, Sokos, Kodin Terra), ABC-mobiili, sokoshotels.fi, foodie.fi ja abcasemat.fi. Voit kytkeä S-tunnukseesi tiedon asiakasomistajuudesta, kun tunnistaudut vahvasti S-tunnuksen luonnin yhteydessä. Vahvan tunnistamisen avulla voimme liittää digitaalisen asiakkuutesi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä oleviin tietoihisi. Vahvaan tunnistamiseen tarvitset joko verkkopankkitunnukset (TUPAS) tai mobiilivarmenteen. TUPAS-tunnistautumisen voit tehdä seuraavien pankkien pankkitunnuksilla: S-Pankki, Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP-Pohjola, POP, Säästöpankki ja Ålandsbanken.

  Kirjaudu Omalle S-kanavalle täältä.

S-TUNNUS

 • S-tunnus on tapa tunnistautua S-ryhmän verkkopalveluihin. Se kytketään osaksi palvelun käyttäjän digitaalista asiakkuutta. S-tunnus on henkilökohtainen ja se koostuu itse määrittelemästäsi käyttäjätunnuksesta ja salasanasta.

  S-tunnuksella kirjautuminen vastaa kevyttä tunnistamista, se ei korvaa vahvaa tunnistusta vaativien palveluiden kirjautumista. Pankkitunnuksia tarvitset jatkossakin vahvaa tunnistamista vaativissa asiointitilanteissa ja palveluissa, esim. S-Pankin palvelut.

  S-tunnuksen voit luoda kirjautuessasi S-ryhmän verkkopalveluihin: esim. Oma S-kanava, verkkokaupat (Prisma, Sokos ja Kodin Terra) ABC-mobiili, sokoshotels.fi, foodie.fi sekä abcasemat.fi.

  Voit kytkeä S-tunnukseesi tiedon asiakasomistajuudesta, kun tunnistaudut vahvasti S-tunnuksen luonnin yhteydessä. Vahvan tunnistamisen avulla voimme liittää digitaalisen asiakkuutesi S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä oleviin tietoihisi. Vahvaan tunnistamiseen tarvitset joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Mobiilivarmenne on puhelimen sim-korttiin liitettävä palvelu, joka toimii sähköisenä henkilöllisyystodistuksena. Lisätietoja mobiilivarmenteen käyttöönotosta saat omalta puhelinoperaattoriltasi.

  Kirjaudu Omalle S-kanavalle.

 • S-tunnuksella kirjaudut S-ryhmän verkkopalveluihin: esim. Oma S-kanava, Sokos-, Prisma- ja Kodin Terra-verkkokaupat, ABC-mobiili, foodie.fi sekä abcasemat.fi.

  S-Pankin pankkitunnuksia S-tunnus ei korvaa palveluissa, joissa edellytetään ns. vahvaa tunnistusta. S-Pankin pankkitunnuksia tarvitset jatkossakin S-Pankin verkkopankkiin kirjautumisessa, S-Pankin verkkomaksamisessa ja tunnistuspalvelussa sekä asiakasomistajan tunnistuspalvelussa.

  Kirjaudu Omalle S-kanavalle täältä.

 • Voit tilata unohtuneen salasanan ja/tai käyttäjätunnuksen kirjautumisruudun kautta täältä. Tiedot voidaan lähettää joko matkapuhelimeesi tai sähköpostiisi, mikäli S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä olevissa asiakastiedoissasi on voimassaolevat yhteystiedot (sähköposti/matkapuhelin).

  Saat myös tarvittaessa apua ja lisätietoja S-ryhmän asiakasomistajapalvelusta puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

 • Voit hallinnoida S-tunnukseesi liittyviä tietoja Oman S-kanavan Tunnusten hallinta –osiossa. Tunnusten hallinnassa voit vaihtaa käyttäjätunnuksen sekä salasanan.

S-ETUKORTTIPÄÄTE

 • S-Etukorttipääte on asiakasomistajatalouteen kuuluvien henkilöiden käyttöön tarkoitettu pieni maksupäätteen näköinen laite, joita löytyy monista S-ryhmän toimipaikoista, usein infopisteen tuntumasta tai itsepalvelupisteestä.

  S-Etukorttipäätteeltä voit tarkistaa asiakasomistajataloutesi kuluvan kuukauden bonusostokertymän. Tieto bonusostosta on tarkasteltavissa useimmiten bonusostoa seuraavana päivänä. Jos sinulla on etujen maksutili, näet S-Etukorttipäätteeltä myös etujen maksutilin saldon, tilinumeron sekä tilin viisi viimeistä tilitapahtumaa. S-Etukorttipäätteellä tilitiedot näytetään vain tilinomistajalle.

  S-Etukorttipääte näyttää reaaliaikaisen tilanteen samaan asiakasomistajatalouteen kuuluvien henkilöiden yhteenlasketuista bonusostoista. Tiedot voi halutessaan myös tulostaa kuitille. Jokainen samaan asiakasomistajatalouteen kuuluva voi tarkistaa talouden bonusostojen yhteissumman omalla S-Etukortillaan.

  Bonustiedot tarkistetaan syöttämällä S-Etukortti itsepalvelupisteessä olevaan S-Etukorttipäätteeseen ja painamalla F3-näppäintä. Tämän jälkeen pääte pyytää antamaan 4-numeroisen asiakastunnuksen. Huom! S-Etukorttipäätteellä käytettävä asiakastunnus ei ole sama kuin kassan maksupäätteellä käyttämäsi kortin PIN-koodi. Jos et tiedä tai muista omaa henkilökohtaista asiakastunnustasi, voit tarkistaa sen Omalta S-kanavalta, Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit) tai soittamalla S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

 • Asiakastunnus on S-Etukorttipäätteen käytössä S-Etukortin lisäksi tarvittava henkilökohtainen, nelinumeroinen tunnusluku. Oman asiakastunnuksesi voit tarkistaa Omalta S-kanavalta Tunnusten hallinta -osiosta.

  Saat asiakastunnuksen selville myös asioimalla Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit) tai soittamalla S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

BONUS JA MUUT RAHANA MAKSETTAVAT EDUT

BONUS

 • Bonus on merkittävin asiakasomistajaeduista. Se on ostohyvitys, jota maksetaan osuuskauppojen asiakasomistajille heidän taloutensa yksityisostoista. Bonusta saa kaikista S-ryhmän ja sen yhteistyökumppaneiden bonustoimipaikoista riippumatta siitä, minkä osuuskaupan asiakasomistaja on. Maksettava bonusprosentti lasketaan koko asiakasomistajatalouden yhteenlasketuista kuukausiostoista asiakasomistajan oman osuuskaupan bonustaulukon mukaan. Kertynyt Bonus maksetaan kuukausittain asiakasomistajatalouden pääjäsenen tilille S-Pankkiin tai siirretään osuusmaksuun, jos se on vajaastimaksettu.

 • Bonus kertyy S-ryhmän ja sen yhteistyökumppaneiden yli 2000 bonustoimipaikasta ympäri Suomen. S-ryhmän omia ketjuja ovat S-market, Prisma, Sale, Alepa, Food Market Herkku, Sokos, Emotion, Pukumies, Mick’s, Sokos Hotellit, Radisson Blu Hotellit Suomessa, Amarillo, Bistro, Coffee House, Frans & les Femmes, Grill it!, Pizza & buffa, Presso, Public Corner, Rosso, Rosso Express, Trattoria, VENN ja muut S-ryhmän ravintolat, S-Rauta, Kodin Terra, S-ryhmän autoliikkeet, Karla sekä ABC-liikennemyymälät ja automaattiasemat. Suomen bonustoimipaikkojen lisäksi S-Etukortilla kertyy Bonusta erikseen määritellyistä S-ryhmän toimipaikoista ulkomailla.

  Bonusta kertyy myös S-kanavalla esiteltävistä S-ryhmän hotellien ja yhteistyökumppaneiden kotimaan ja ulkomaan lomamatkoista.

  Bonusta kertyy myös yhteistyökumppaneiltamme. Valtakunnallisia yhteistyökumppaneita ovat LähiTapiola, Elisa/Saunalahti, Silmäasema, Oral Hammaslääkärit, Viking Line, Eckerö Line sekä Sector Alarm. Valtakunnallisista ja paikallisista yhteistyökumppaneista saat lisätietoa myös omasta osuuskaupastasi tai S-ryhmän asiakasomistajapalvelusta puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

  Saat Bonusta, kun kirjaat ostokset S-Etukortillasi maksun yhteydessä kassalla bonusostoiksi. Voit kerryttää Bonusta toimipaikoissamme myös maksamalla MobilePayllä. Mikäli kyseessä on laskutusperusteinen yhteistyökumppani, tunnistaudu asiakasomistajana tai ilmoita jäsennumerosi palvelun tarjoajalle palvelun tarjoajan antamien ohjeiden mukaisesti.

  Mistä ei saa Bonusta?

  Bonusta ei kerry yrityskortilla maksetuista tai yrityksille tehdyistä ostoista, sopimushinnoitelluista tai laskutettavista ostoista, välitysmyynnistä, kuten Veikkauksen Online- ja arpamyynnistä ja pääsylipuista, yli 1,2 % alkoholia sisältävistä juomista ja yli 2,8 % alkoholia sisältävistä elintarvikkeista, tupakkatuotteista, tupakan vastikkeista, tupakointivälineistä, tupakkajäljitelmistä, sähkösavukkeista ja nikotiininesteistä tai -valmisteista, tax free -ostoista, matkakorttien latauksista, pullopanttien palautuksista eikä lahjakorttien ostosta.

  Bonuksen kertymisessä eri ketjuista on joitakin erityisehtoja, jotka voit tarkistaa Asiakasomistajajärjestelmän säännöistä.

 • Bonus maksetaan asiakasomistajatalouden pääjäsenen etujen maksutiliksi määritellylle tilille S-Pankkiin aina kuun 10. päivään mennessä (maksupäivän osuessa viikonlopulle tai pyhälle, maksetaan Bonus edeltävänä pankkipäivänä). Tilillä olevia rahoja voi

  • käyttää ostosten maksuun tiliin liitetyllä S-Etukortilla, jossa on maksuominaisuus. Tutustu S-Pankin kortteihin.
  • käyttää S-Pankin verkkopankissa ja S-mobiilissa laskujen maksuun tai tilisiirtoihin
  • ohjata rahastoon S-Pankin verkkopankissa tai S-mobiilin Säästäjä-palvelussa.
  • nostaa käteisenä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit).
  • jättää tilille korkoa kasvamaan

  Tilille maksettuna Bonus ei vanhene eli sen käyttämiselle ei ole takarajaa.

 • Bonus eli ostohyvitys on etu, jonka saat asiakasomistajana kaikista S-ryhmän ja yhteistyökumppaneiden bonustoimipaikoista. Joskus saat asiakasomistajana tietyistä toimipaikoista Bonusta tuplana. Se tarkoittaa sitä, että kampanja-aikana kampanjaan kuuluvista toimipaikoista tehdyistä ostoista maksettava Bonus kaksinkertaistuu. Ostot kirjautuvat sellaisenaan bonusostokertymään, mutta niistä kertyvä Bonus lasketaan ja maksetaan tuplana.

  Bonusprosentin suuruuden määrää asiakasomistajatalouden kuluneen kuukauden aikana S-ryhmän tai sen yhteistyökumppaneilta tehtyjen bonusostojen yhteenlaskettu loppusumma. Jos kuukauden normaaliostot yltävät esimerkiksi 3 %:n Bonukseen, Bonusta tuplana myöntävästä toimipaikasta kampanja-aikana tehdyistä ostoista saa silloin 6 %:n Bonuksen.

  Esimerkiksi 500 euron kuukausiostoilla bonusprosentti olisi 3%, jolloin kampanjaostoista maksetaan 6% Bonusta.

 • Bonus kertyy, kun luet S-Etukortin maksupäätteessä tai esität kortin kassahenkilölle ostosten maksun yhteydessä ja ostosi kirjataan bonusostoksi. Voit kerryttää Bonusta toimipaikoissamme myös maksamalla MobilePayllä.

  Saadaksesi Bonusta S-ryhmän verkkokaupoista, rekisteröidy verkkokauppaan ja liitä asiakasomistajatiedot osaksi verkkokaupan asiakastietoja Asiakasomistajan tunnistamispalvelussa. Tunnistautumisen voi tehdä rekisteröitymisen yhteydessä tai myöhemmin kirjautuneena Omat tiedot -osiossa.

  Saadaksesi Bonusta laskutusperusteisilta yhteistyökumppaneilta, kuten LähiTapiolalta, Sector Alarmilta tai Elisa/Saunalahdelta, ilmoita osuuskaupan jäsen-/asiointinumerosi yhteistyökumppanille tämän antamien ohjeiden mukaisesti.

 • Bonus ja Tankkausbonus kertyy osuuskaupan henkilöjäsenille eli asiakasomistajille heidän yksityisostoistaan. Yritysjäsenille ei makseta Bonusta/Tankkausbonusta.

  Asiakasomistajana saat Bonusta eli ostohyvitystä kaikista S-ryhmän ja yhteistyökumppaneiden bonustoimipaikoista. Osto kirjautuu bonusostoksi, kun esität S-Etukortin kassalla ostosten maksun yhteydessä. S-ryhmän toimipaikoissa voit myös kerryttää Bonusta mobiilisti maksamalla MobilePayllä.

  Muille perheenjäsenille kannattaa hankkia omat S-Etukortit, jolloin kaikkien samaan asiakasomistajatalouteen kuuluvien ostokset lasketaan yhteiseen bonusostokertymään. Koko asiakasomistajatalouden ostoista kertynyt Bonus ja Tankkausbonus maksetaan asiakasomistajalle ostoja seuraavan kuukauden 10. päivään mennessä.

  Bonus ei kerry sopimushinnoitelluista eikä laskutettavista tuotteista. Poikkeuksena laskutusperusteiset yhteistyökumppanit esim. Elisa/Saunalahti, LähiTapiola, Sector Alarm ja paikalliset sähköyhtiöt. Tällöin Bonus kirjautuu, kun asiakasomistajatalouteen kuuluva on ilmoittanut jäsen-/asiointinumeronsa yhteistyökumppanille tämän antamien ohjeiden mukaisesti.

  Katso tarkemmat Bonuksen kertymisen erityisehdot S-ryhmän asiakasomistajajärjestelmän säännöistä.

 • Kätevimmin voit seurata Bonuksen kertymistä lataamalla S-mobiilin kännykkään. S-mobiili on saatavilla Applen iOS- ja Googlen Android-puhelimelle. S-mobiili toimii useimpien pankkien pankkitunnuksilla – täysin maksutta!

  Bonustiedot voit myös tarkistaa asiakasomistajan omasta verkkopalvelusta Omalta S-kanavalta. Bonustiedot löydät myös kirjautumalla seuraaviin S-ryhmän palveluihin: verkkokaupat (Sokos, Prisma ja Kodin Terra), sokoshotels.fi, foodie.fi sekä abcasemat.fi.

  Myös S-Pankin verkkopankin kautta pääset Omalle S-kanavalle tarkastelemaan bonustietojasi.

  Asiakasomistajatalouden pääjäsenelle sekä talouden henkilölle lähetetään sähköpostiin kuukausittain tieto maksetun Bonuksen määrästä. Viesti lähetetään, jos yhteystiedoista löytyy sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitteen päivittäminen on nopeaa ja vaivatonta, voit päivittää yhteystiedot omissa tiedoissasi Omalla S-kanavalla.

  Mikäli et koe verkkopalveluita omaksesi, voit tarkistaa bonustilanteesi myös toimipaikan itsepalvelupisteessä S-Etukorttipäätteellä. S-Etukorttipäätteellä asioidessasi tarvitset S-Etukorttisi lisäksi myös nelinumeroisen asiakastunnuksesi. Asiakastunnus ei ole sama kuin kassalla maksettaessa käytettävä kortin pin-koodi. Jollet muista omaa asiakastunnustasi, voit tarvittaessa tarkistaa sen Omalta S-kanavalta, Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit) tai soittamalla S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

 • Bonuksen ja Tankkausbonuksen tilanteen voit tarkistaa Omalta S-kanavalta, S-mobiilista ja S-Etukorttipäätteeltä.

  S-Tilin saldon ja tarkempien tapahtumien tarkistelu onnistuu S-Pankin verkkopankissa ja S-mobiilissa pankkitunnuksilla. Maksuttomat pankkitunnukset voit tilata Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit).

  Lopullisen maksettavien etujen tilanteen pystyy tarkastamaan kunkin kuun lopussa. Bonus ja Tankkausbonus maksetaan ostoja seuraavan kuun 10.päivä.

 • Tarkista seuraavat asiat:

  1. Lyhentävätkö Bonuksesi osuusmaksuasi? Asiakasomistajaksi liittyessäsi olet voinut maksaa 100 euron osuusmaksusta vasta osan, ja sopia loppuosan kerryttämisestä Bonuksilla. Voit tarkistaa osuusmaksusi tilanteen ja halutessasi myös maksaa osuusmaksun täyteen Omalla S-kanavalla. Kun osuusmaksu on maksettu täyteen, alkavat Bonukset ja muut rahana maksettavat edut kertyä etujen maksutilillesi S-Pankkiin.
  2. Olethan itse asiakasomistajatalouden pääjäsen? Jos kerrytät Bonusta toiselle henkilölle, maksetaan Bonus hänen etujen maksutililleen S-Pankkiin.
  3. Onhan S-Tilisi merkitty etujen maksutiliksi? Voit varmistaa ja päivittää tilanteen S-mobiilin tai S-Pankin verkkopankin kautta S-Tilin asetuksista.
 • S-ryhmän toimipaikoissa voit kerryttää Bonusta mobiilisti maksamalla MobilePayllä ja ABC-mobiililla.

 • Lähtökohtainen syy siihen on se, että jokainen osuuskauppa on oma itsenäinen yritys. Jokainen osuuskauppa päättää siis itsenäisesti voimassa olevista asiakasomistajaeduista ja niiden periaatteista. Käytännössä päätöksen osuuskaupan bonustaulukkorakenteesta tekee osuuskaupan hallitus.

  Bonus on vain yksi tapa tuottaa etuja asiakasomistajille. Muita tapoja ovat esimerkiksi maksutapaetu ja osuuskaupasta riippuen myös osuusmaksun korko sekä ylijäämänpalautus.

 • Pullopantin osuus kirjataan bonusostoksi siinä vaiheessa, kun pullot ostetaan ja niistä maksetaan pullopantti. Kun pullot palautetaan, hyvitetään panttina ollut summa, joka vähennetään ostosten loppusummasta.

  Bonus lasketaan aina maksettujen ostosten loppusummasta eli pullopantin osuudella vähennetystä laskun loppusummasta.

 • Sokos Hotelleista ja Suomen Radisson Blu hotelleista kertyy Bonusta silloin, kun varaus on tehty hotellien omissa verkkopalveluissa sokoshotels.fi tai radissonblu.com, hotellien myyntipalvelussa tai hotellissa paikan päällä. Ulkopuolisista varauspalveluista varatuista majoituksista ei kerry Bonusta.

  Hotellissa paikan päällä maksetusta majoituksesta bonusosto kirjautuu vasta hotellista uloskirjautumisen yhteydessä ja näkyy bonusostoissa parin päivän kuluessa majoituksen päättymisestä.

  Sokos Hotellien verkkopalvelussa tai myyntipalvelussa etukäteen maksetusta majoituksesta bonusosto kirjautuu maksuhetkelle ja näkyy bonusostoissa parin päivän kuluessa. Radisson Blu hotelleissa bonusosto kirjautuu aina majoituksen päättyessä uloskirjautumisen yhteydessä.

  Bonusta kertyy yksityistalouden ostoista. Bonuksen saamiseksi majoitus tulee maksaa henkilökohtaisella maksuvälineellä.

TANKKAUSBONUS

 • Tankkausbonusta kertyy ABC:lta tehdyistä polttonesteostoista. Kaikista muista S-ryhmästä tehtävistä ostoksista maksetaan Bonusta. Polttonesteostojen eurot nostavat asiakasomistajatalouden kalenterikuukauden bonusprosenttia.

  Tankkausbonus on senteissä per litra samansuuruinen kuin tankkauskuukauden bonusprosentti. Koska kaikki kuukauden bonusostot kasvattava bonusprosenttia, varmistuu kuukauden lopullinen bonusprosentti ja siten myös maksettavan Tankkausbonuksen määrä vasta kuun loputtua. Bonusprosentin kehittymistä kuukauden aikana voi seurata Omalta S-kanavalta, S-mobiilista ja S‑Etukorttipäätteeltä.

  Jos olet tankannut ABC:n toimipaikoissa ja käyttänyt S-Etukorttia, Tankkausbonus näkyy omana rivinään bonusostotiedoissasi. Lisäksi tankkausostot on eritelty tarkasti ja saat selville, kuinka paljon Tankkausbonusta on tulossa. Tankkausbonus näkyy etujen maksutilin tapahtumissa omana Tankkausbonus-tilitapahtumana (samalla tavalla kuin Bonus).

  Tankkausbonus maksetaan ostoja seuraavassa kuussa, samaan aikaan Bonuksen kanssa kuun 10. päivään mennessä.

MAKSUTAPAETU

 • Maksutapaetu on osuuskaupan asiakasomistajaetu, jota kertyy 0,5 % S-ryhmän Suomen toimipaikoissa S-Etukortilla maksetuista, maksutapaedun piiriin kuuluvista ostoista. Ostoksistasi kertyy siis Bonuksen lisäksi myös maksutapaetua, kun maksat ostosi S-Etukortillasi.

  Maksutapaetua kertyy kaikilla S-Etukortin maksuominaisuuksilla. Valitse itse, maksatko ostoksesi suoraan pankkitililtäsi vai luotolla. Maksutapaetu kertyy kaikkien samaan asiakasomistajatalouteen kuuluvien S-Etukorteilla maksetuista ostoista.

  Maksutapaetu lasketaan pääsääntöisesti koko oston loppusummasta. Joitakin poikkeuksia kuitenkin on. Maksutapaetua ei kerry tupakka- tai alkoholiostoista eikä välitystuotteista, kuten rahapeleistä. Maksutapaetua kertyy S-ryhmän autokaupoissa huolloista, varaosista ja tarvikkeista, mutta ei auton ostamisesta. S-Rautamarketeissa maksutapaetua kertyy kaikista niistä ostoista, joista Bonustakin kertyy. Huomaathan, että maksutapaetua ei kerry S-ryhmän ulkomaan toimipaikoista eikä S-ryhmän ulkopuolella esimerkiksi yhteistyökumppaneilla.

  Kertynyttä maksutapaetua voit seurata esimerkiksi S-mobiilista ja Omalta S-kanavalta. Koko asiakasomistajatalouden kuukauden ostoista kertynyt maksutapaetu maksetaan Bonuksen maksun yhteydessä asiakasomistajatalouden pääjäsenen tilille S-Pankkiin.

 • Jos et halua käyttää sinulle kertynyttä Bonusta ostojen maksuun, voit avata S-Pankkiin toisen tilin, joka määritellään etujen maksutiliksesi. Tällöin voit säästää etujen maksutilille kertyneen Bonuksen ja maksutapaedun ja samalla tehdä päivittäiset ostokset toiselta tililtä, johon on liitetty maksuominaisuudella varustettu S-Etukortti.

  Rahan siirtäminen tilille on helppoa. S-Pankissa oleva S-Tili on tavallinen pankkitili, jolle voi siirtää rahaa tilisiirtona tilinumeroa käyttäen. S-Tilisi tilinumeron saat tarkistettua mm. verkkopankista tai lähimmältä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteeltä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit).

  Maksutapaetua saat S-Etukortilla maksetuista, S-ryhmän Suomessa sijaitsevissa toimipaikoissa tehdyistä maksutapaedun piiriin kuuluvista ostoista. Maksutapaetu kertyy sekä pankkitililtä että luottotililtä maksetuista ostoista.

  Tutustu S-Pankin tileihin

OSUUSMAKSUN KORKO JA YLIJÄÄMÄNPALAUTUS

 • Liiketoiminnan tuloksena syntynyttä ylijäämää voidaan palauttaa jäsenille mm. maksamalla korkoa jäsenten sijoittamille osuusmaksuille. Päätöksen osuusmaksun koron maksamisesta tekee vuosittain osuuskaupan edustajisto hallituksen esityksestä.

  Osuuskaupan edustajisto voi myös vuosittain päättää jakaa osuutta liiketuloksesta ylijäämänpalautuksena. Ylijäämänpalautusta maksetaan asiakasomistajatalouden osuuskaupasta palautusta edeltävänä vuonna tekemien ostojen mukaan, edustajiston päättämän prosentin mukaisesti.

ASIAKASOMISTAJAKSI LIITTYMINEN

 • Asiakasomistaja on enemmän kuin kanta-asiakas. Kukin asiakasomistaja on sijoittanut osuuskaupan pääomaan samansuuruisen osuusmaksun, joten asiakasomistajat yhdessä omistavat osuuskauppansa. Asiakasomistaja on siis samalla sekä yksi osuuskauppansa omistajista, että sen asiakas. S-ryhmän osuuskaupat tarjoavat omistajilleen monia palveluja ja etuja kuten esim. Bonusta. Koko osuuskaupan liiketoiminnan tuotto käytetään asiakasomistajien hyväksi: palvelujen kehittämiseen ja etuina asiakasomistajille.

  Voit liittyä asiakasomistajaksi tekemällä asiakasomistajasopimuksen ja maksamalla osuuskaupan osuusmaksun 100 euroa. Mikäli osuusmaksua ei jäseneksi liityttäessä halua maksaa kokonaisuudessaan, voi maksaa myös osaosuusmaksua (vähintään 20 euroa) ja kerätä loppuosan Bonuksella tai maksaa erikseen osuuskaupan säännöissä määritellyn ajan kuluessa (yleisimmin 24 kk).

  Osuusmaksu on asiakasomistajan sijoitus osuuskaupan omaan pääomaan. Erotessaan asiakasomistaja saa sijoittamansa osuusmaksun takaisin osuuskaupan sääntöjen määräämällä tavalla. Asiakasomistaja on oikeutettu asiakasomistajaetuihin. Kulloinkin voimassaolevista asiakasomistajaeduista päättää osuuskaupan hallitus.

  Liity asiakasomistajaksi

 • Voit liittyä asiakasomistajaksi täyttämällä asiakasomistajasopimuksen ja maksamalla osuuskaupan osuusmaksun. Voit liittyä useissa S-ryhmän toimipaikoissa tai S-kanavalla Liity asiakasomistajaksi –verkkopalvelussa. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

  Asiakasomistajaksi liittymisen yhteydessä maksetaan joko koko 100 euron osuusmaksu kerralla tai vähintään 20 euron osaosuusmaksu. Tällöin loppuosa osuusmaksusta kerrytetään kertyvillä Bonuksilla osuuskaupan säännöissä määrätyssä ajassa (yleisimmin 24 kk).

 • Voit liittyä osuuskaupan jäseneksi ja perustaa oman asiakasomistajatalouden kätevimmin verkossa: www.s-kanava.fi/liity tai voit käväistä Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit).

 • Osuusmaksu on sijoitus osuuskaupan pääomaan – ei siis maksu S-Etukortista. Liityttyäsi asiakasomistajaksi lunastat osuusmaksulla yhden osuuden osuuskaupastasi – olet siis yksi osuuskauppasi omistajista. Osuuskaupat voivat maksaa korkoa täyteenmaksetulle osuusmaksulle.

  Osuusmaksun suuruus ja maksutapa määritellään osuuskaupan säännöissä. Osuusmaksu on 100 euroa ja osaosuusmaksu 20 euroa. Jos et ole maksanut osuusmaksua kokonaisuudessaan liittyessäsi asiakasomistajaksi, voit kerryttää puuttuvan osuuden Bonuksella tai maksaa sen erikseen. Osuusmaksun täyteenmaksuaika määritellään osuuskaupan säännöissä ja yleisimmin se on 24 kk.

  Jos joskus päätät erota asiakasomistajuudesta, saat sijoittamasi osuusmaksun takaisin osuuskaupan sääntöjen määräämällä tavalla.

 • Asiakasomistajaksi liittyessäsi sinulle avataan rahana maksettavia etuja varten tili S-Pankkiin, jolloin sinusta tulee myös S-Pankin asiakas. S-Pankki kysyy sinulta muiden pankkien tapaan erilaisia tietoja varmistaakseen yhdessä viranomaisten kanssa pankkiasiointisi turvallisuuden ja sujuvuuden. Lue lisää S-Pankin sivuilta.

 • Asiakasomistajaksi liittymisessä annettavat tiedot tallennetaan S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin. Liittymisen yhteydessä asiakkaasta tulee myös S-Pankin asiakas, sillä hänelle avataan S-Pankkiin tili, jolle Bonus ja muut rahana maksettavat edut maksetaan. S-Pankin asiakkuuteen liittyvät asiakastiedot tallennetaan S-Pankin asiakasrekisteriin.

 • Asiakasomistajaksi voi liittyä verkossa täysi-ikäinen henkilö, jolla on suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen osoite Suomessa. Verkossa liittyminen ei ole mahdollista, jos on jo voimassaoleva jäsenyys jossain osuuskaupassa. Verkossa liittyessä tulee olla myös käytössä pankkitunnukset, jotta tunnistautuminen ja osuusmaksun maksu onnistuvat. Tunnistautumisen voi tehdä myös mobiilivarmenteella.

  Liity asiakasomistajaksi

 • Kyllä, asiakasomistajaksi liityttäessä maksetaan osuusmaksu joko kokonaan tai osaosuusmaksuna vähintään 20 euroa. Osuusmaksu on 100 euroa, jonka voi maksaa osissa tai kerryttää Bonuksilla täyteen. Liittymisen yhteydessä osuusmaksua maksetaan vähintään 20 euroa, joka suoritetaan verkkomaksuna pankkitunnuksilla.

 • Voit siirtää asiakasomistajuutesi toiseen osuuskauppaan Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit). Ota mukaasi S-Etukorttisi ja henkilöllisyystodistus.

  Tuleeko minun ensin lopettaa nykyisen osuuskaupan asiakasomistajuus ja sen jälkeen liittyä uudestaan toisen osuuskaupan asiakasomistajaksi?

  Ei tarvitse. Kerro asiakaspalvelutilanteessa, että haluat siirtää asiakasomistajuutesi osuuskaupasta toiseen. Tällöin nykyiseen osuuskauppaan maksamasi osuusmaksu siirretään uuden osuuskaupan osuusmaksuun.

  Huomioidaanko uudessa osuuskaupassa ne bonusostot, jotka olen ennen siirtoa ehtinyt tehdä, mutta joista ei vielä ole maksettu Bonusta?

  Kyllä. Kun siirrät asiakasomistajuutesi osuuskaupasta toiseen, jatkuvat sinulle kuuluvat edut katkeamatta ja siirtymiskuukauden aikana tekemäsi bonusostot lasketaan mukaan bonusostokertymään uudessa osuuskaupassa.

  Säilyykö S-Etukortti Visani entisellään vai tuleeko tässä eteen myös S-Etukortin uusinta?

  Siirron yhteydessä tilataan kaikille samaan asiakasomistajatalouteen kuuluville uudet S-Etukortit. Uusissa korteissa on uuden osuuskaupan tiedot, mutta muuten korttien ominaisuudet ovat samat kuin nykyisissä S-Etukorteissa. Uudet kortit lähetetään postitse kotiin. Nykyisiä S-Etukortteja voi käyttää normaalisti siihen saakka, kunnes uudet kortit saapuvat.

MAKSAMINEN

MAKSAMINEN S-RYHMÄSSÄ

 • S-ryhmässä voi maksaa myös mobiilimaksuilla, joissa on yleismaksukortti takana. Tällaisia maksutapoja ovat esimerkiksi ABC-mobiili, MobilePay, Aktia Wallet, Apple Pay, Nordea Pay ja Pivo. Maksuväline voi olla esimerkiksi kännykän tai älykellon maksusovellus tai erillinen maksutarra.

  Bonuksen kerryttäminen mobiilisti onnistuu MobilePaylla ja ABC-mobiililla.

MOBILEPAY

 • Mobiilimaksaminen MobilePayn avulla onnistuu nyt kaikissa S-ryhmän päivittäistavarakaupan toimipaikoissa ympäri Suomen (pois lukien ABC Marketit ja Food Market Herkut). MobilePay-tarra toimipaikan kassan maksupäätteessä kertoo, että voit maksaa MobilePay-sovelluksella.

 • Kaupoissa, myyntiautomaateissa ja sovelluksissa maksettaessa käyttäjien vuorokausiraja on 2000 euroa. Verkkokaupoissa MobilePaylla maksettaessa varsinaisia vuosi- tai vuorokausirajoja ei ole, vaan maksu tapahtuu valitun maksukortin limiittien puitteissa.

 • Bonus aktivoidaan MobilePayhin Kanta-asiakkuudet -osiossa. HUOM! Bonus on aktivoitava erikseen, vaikka maksukortiksi olisi ladattuna S-Etukortti.

 • Tunnistuspalvelu ei tällöin pysty tunnistamaan sinua asiakasomistajaksi tai asiakasomistajatalouteen kuuluvaksi. On mahdollista, että et tällä hetkellä kuulu mihinkään asiakasomistajatalouteen. Tunnistamisen esteenä saattaa olla myös se, että asiakastiedoistasi puuttuu henkilötunnus. Ole hyvä ja ota yhteyttä S-ryhmän asiakasomistajapalveluun, puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min).

 • Varmista, että

  1. Olet ladannut ja myös rekisteröinyt MobilePay-sovelluksen puhelimeesi.
  2. Olet lisännyt MobilePay-sovellukseen maksukorttisi tiedot.
  3. Olet aktivoinut Bonuksen MobilePayn Kanta-asiakkuudet -osiossa Bonuksen kerryttämistä varten.
  4. Puhelimessa on verkkoyhteys ja Bluetooth-yhteys aktiivisena.
  5. Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa (mm. OnePlus ja Samsung) tulee olla sijaintitiedot päällä.
 • Tarkista MobilePay-sovelluksen Kanta-asiakkuudet -osiosta, että liitetyissä kanta-asiakkuuksissa on vihreä asiakasomistajuuden S-tunnus. Jos sitä ei näy, ei Bonusta ole aktivoitu. Muistithan painaa Bonuksen aktivoinnin lopuksi “Lisää”-painiketta?

  Kun maksun yhteydessä oikeus Bonukseen on tunnistettu, lukee MobilePay-sovelluksessa “Kanta-asiakkuus tunnistettu”. Lisäksi kuitillasi näkyy teksti: “Bonukseen kirjattu”.

 • Ikävä kyllä se ei ole mahdollista. Sovellukseen aktivoitu Bonus ja sitä kautta myönnettävät asiakasomistajaedut ovat sidottuja MobilePayllä maksamiseen.

 • Kyllä. Bonuksen voit kirjata omalla S-Etukortillasi ja maksaa sen jälkeen ostokset MobilePaylla. Sujuvimmin Bonus kirjautuu kuitenkin, kun aktivoit Bonuksen MobilePayhin.

 • Varmista, että maksun yhteydessä MobilePayssä näkyy vihreä asiakasomistajuuden S-tunnus ja teksti “Kanta-asiakkuus tunnistettu”. Bonusostoiksi kirjatut ostoksesi voit tarkistaa S-mobiilista tai Omalta S-kanavalta. Kuitilla näkyy myös “Bonukseen kirjattu summa…”, kun Bonus on ollut aktivoituna.

 • Ei voi. MobilePayssa näkyy ainoastaan tosite maksusta. Reklamaatiotilanteessa tarvittava virallinen kassakuitti annetaan kassalla joko paperisena tai se tallentuu sähköiseen kassakuittiarkistoon S-mobiiliin/Omalle S-kanavalle, jos olet ottanut sähköiset kuitit käyttöön ja Bonus on ollut aktivoituna MobilePayhin.

 • Päivitä uusi puhelinnumero MobilePay-sovellukseen kohdassa Asetukset/Matkapuhelinnumero. Asetuksissa voit päivittää myös muita tietojasi kuten sähköpostiosoitteen ja tilinumeron.

 • Et voi. MobilePaylla ei voi tehdä käteisnostoja tai -panoja.

 • Avaa puhelin ja sovellus uudelleen, niin pääset jatkamaan ostosta.

 • MobilePayn käyttöehdoissa on varauduttu tuleviin muutoksiin. Lukitulta näytöltä maksaminen ei ole vielä käytössä.

 • MobilePay-sovellus toimii tällä hetkellä vain suomeksi ja englanniksi.

 • Tämä johtuu siitä, että olet aktivoinut Bonuksen MobilePayhin eikä Bonusta kerry yrityskortilla maksettavista ostoista. S-ryhmän toimipaikassa maksettaessa oikeus Bonukseen luetaan aina ensimmäisenä MobilePay-sovelluksesta. Jos haluat maksaa ostokset yrityskortilla, pyydä kassahenkilöä poistamaan Bonus. Tämän jälkeen voit jatkaa maksun suorittamista.

 • Ostosten loppusumman hyväksymisen yhteydessä voit napauttaa maksukortin nimen perässä olevaa nuolta, jonka jälkeen saat näkyviin kaikki MobilePayhin tallentamasi kortit.

 • Saat puhelimeesi virheviestin, jossa selvennetään virheen syytä. Tyypillisiä syitä ovat mm.

  • Päivittäinen maksuraja on tullut täyteen
  • Korttitilillä oleva saldo ei riitä ostoksen suorittamiseen tai asiakkaan asettama raja maksukortilla tehtäville verkko-ostoksille on täyttynyt.
  • Puhelimessa ei ole verkkoyhteys päällä.
  • Puhelimessa ei Bluetooth-yhteys päällä.
 • Lataa uudelleen MobilePay-sovellus ja kirjaudu sisään nykyisenä käyttäjänä. Aktivointikoodi lähetetään siihen laitteeseen, johon puhelinnumerosi on liitetty. Sinulla voi olla käytössä vain yksi MobilePay-sopimus.

S-ETUKORTTI JA S-TILI

S-ETUKORTTI

 • S-Etukortti on merkki asiakasomistajuudesta ja avain asiakasomistajaetuihin. S-Etukortilla kerrytät Bonusta ostoistasi S-ryhmän ja yhteistyökumppaneidemme toimipaikoissa. Myös maksutapaetu kertyy S-Etukortilla, kun maksat sillä ostoksesi S-ryhmän omissa toimipaikoissa Suomessa. S-Etukortilla saat myös monenlaisia hintaetuja mm. ravintoloissa, kahviloissa ja tavarataloissa.

  S-Etukortti on paitsi etukortti, myös monipuolinen maksuväline. Asiakasomistajana tai asiakasomistajatalouteen kuuluvana saat S-Etukorttiisi kuukausi- ja vuosimaksutta Visan, jolloin korttisi on liitetty valintasi mukaan pankkitiliin ja/tai luottotiliin. S-Etukortti Visalla voit maksaa ostojasi ympäri maailmaa Visan hyväksymissä liikkeissä ja nostaa käteistä kotimaassa pankkiautomaateista ja maailmalla Visa-automaateista. S-Tiliin liitetyllä S-Etukortilla voit nostaa käteistä myös S-ryhmän kauppojen kassoilta. S-Etukortti Visalla voit myös mikrosäästää S-mobiilin Säästäjä-palvelussa ohjaamalla haluamasi summan 50 sentistä viiteen euroon säästöön jokaisen debit-korttitapahtuman yhteydessä.

  S-Etukortilla voit myös käyttää S-Etukorttipäätettä. S-Etukorttipääte on asiakasomistajatalouteen kuuluvien henkilöiden käyttöön tarkoitettu pieni maksupäätteen näköinen laite, joita löytyy monista S-ryhmän toimipaikoista. S-Etukorttipäätteellä voit mm. tarkistaa asiakasomistajataloutesi kuluvan kuukauden bonusostokertymän.

 • Jos käytössäsi ollut S-Etukortti Käteinen on kadonnut tai vioittunut, saat tilattua uuden Omalla S-kanavalla Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit) tai soittamalla S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min). Toimipaikassa asioidessasi voit saada käyttöösi väliaikaisen kortin.

  Jos käytössäsi on maksuominaisuuksia sisältävä S-Etukortti, tulee kadonneesta kortista ilmoittaa välittömästi korttien sulkupalveluun puh. 020 333 (avoinna 24 h, ulkomailta soitettaessa +358 20 333). Jos käytössäsi on Visa-tunnuksella merkitty kortti tai S-Etukortti Debit -kortti, sinulle lähetetään ilmoituksen jälkeen uusi kortti automaattisesti.

  Vioittuneen kortin tilalle voit tilata uuden kortin S-Pankin verkkopankissa joko kortin tiedoista tai viestillä, tai soittamalla S-Pankin Asiakaspalveluun puh. 010 765 800 ma–pe klo 9-16 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min).

  Maksukortin uusimisesta veloitetaan S-Pankin palveluhinnaston mukainen maksu.

 • Osuuskauppa postittaa perunkirjoituksessa tarvittavat tiedot automaattisesti edesmenneen henkilön viimeisimpään kotiosoitteeseen kun tieto kuolinpäivästä tulee väestötietojärjestelmästä. S-Pankki postittaa mahdolliset tilien ja luottojen saldotodistukset.

  Osuusmaksutositteen voit myös tarvittaessa pyytää puhelimitse S-ryhmän asiakasomistajapalvelusta p. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084€/min) tai asioimalla Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit). Asioinnilla tulee olla mukana virkatodistus, josta ilmenee osakkuutesi kuolinpesään.

  Tiedot osuusoikeudesta merkitään perukirjalle. Kun perunkirjoitus on pidetty ja varoista sovittu, voidaan osuuskaupan jäsenyys päättää. Tämä tulee tehdä vuoden sisällä kuolinpäivästä lukien. Jäsenyyden voi lopettaa tai siirtää Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteessä. Mukana tulee olla seuraavat asiakirjat:

  • sukuselvitys
  • perukirja (jos vahvistettu, ei tarvitse sukuselvitystä)
  • mahdollinen testamentti
  • mahdollisen edesmenneen puolison perukirja (jos pesä on ollut jakamaton, tai ositus- ja jakokirja, mikäli pesä on jo jaettu)
  • sekä yksilöity valtakirja muilta pesänosakkailta. Jos osuusoikeus päätetään siirtää henkilölle, tulee siirron saajan olla itse myös paikalla.

  Jos osuuskaupan jäsenyyttä ei ole päätetty tai siirretty toiselle henkilölle vuoden kuluttua, jäsenyys irtisanotaan ja mahdolliset S-Pankin palvelut muuttuvat maksullisiksi.

  Mikäli edesmennyt henkilö ei ollut osuuskaupan jäsen, vaan hänellä oli käytössään rinnakkaiskortti, voi kyseisen asiakasomistajatalouden pääjäsen poistaa henkilön asiakasomistajataloudestaan Omalla S-kanavalla tai ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme.

 • S-Etukortin saat, kun liityt osuuskaupan asiakasomistajaksi.

  Ilmoita liittyessäsi kaikki perheenjäsenesi omaan asiakasomistajatalouteesi, jotta hekin saavat itselleen omat S-Etukortit. S-Etukortti on aina henkilökohtainen, joten jokaiselle perheenjäsenelle kannattaa tilata oma, kullekin sopivilla ominaisuuksilla varustettu S-Etukortti. Kun kaikki perheenjäsenet kuuluvat samaan asiakasomistajatalouteen, kerryttävät koko perheen ostot yhteistä bonusostokertymää. Näin bonusprosentti kasvaa korkeammaksi, Bonusta saa kaikkien perheenjäsenten tekemistä ostoista ja jokainen saa omalla S-Etukortillaan myös asiakasomistajille kuuluvat hintaedut.

  Asiakasomistajatalouden pääjäsenenä voit kutsua täysi-ikäisen henkilön tai lisätä alaikäisen lapsesi asiakasomistajatalouteesi Omalla S-kanavalla tai Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit). Vaihtoehtoisesti voit täyttää hakemuksen S-ryhmän toimipaikassa. Jos sinulla on S-Pankin pankkitunnukset, voit kutsua tai lisätä henkilön myös soittamalla S-ryhmän asiakasomistajapalveluun puh. 010 76 5858 ma-pe 9-16 (0,084 €/min). Henkilöllisyytesi varmennetaan pankkitunnuksilla.

  Jos asiakasomistajatalouteen kuuluvat haluavat S-Etukorttiinsa maksuominaisuuksia, tulee korttia hakea henkilökohtaisesti S-Pankista.

 • Käteiskortilla ei voi maksaa ostoksia, vaan tämä onnistuu S-Etukortti Visa –kortilla. Maksuttoman kortin voit tilata:

  • Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä (useimmat Prismat ja Sokokset, valikoidut S-marketit)
  • S-Pankin verkkopankissa
 • S-Etukortti Visalla voit nostaa rahaa Visan hyväksyvistä käteisautomaateista kaikkialla maailmassa mukaan lukien kotimaiset pankkiautomaatit.

   

  Vertaa S-Pankin kortteja.

S-TILI

 • S-Tili on S-Pankin käyttötili. Asiakasomistajana voit määritellä S-Tilisi etujen maksutiliksi, jolloin sinne maksetaan sinulle kertyvät, rahana maksettavat asiakasomistajaedut, kuten Bonus, Tankkausbonus ja maksutapaetu. Tililtä voit maksaa ostoksia debit-ominaisuudella varustetulla S-Etukortilla ja sen tapahtumia voi tarkistella verkkopankissa ja S-mobiilissa.

  S-Tili on kuukausi- ja vuosimaksuton asiakasomistajille ja kaikille samaan asiakasomistajatalouteen kuuluville. Samalla henkilöllä voi olla useita S-Tilejä. S-Tiliin voi myös antaa käyttöoikeuksia toisille henkilöille. S-Tilin voi avata asiakasomistaja ja kaikki hänen asiakasomistajatalouteensa kuuluvat. Alaikäiselle tilin avaavat hänen edunvalvojansa. Lisätietoa S-Tilistä löydät S-Pankin sivuilta.

 • S-Tili on kuukausi- ja vuosimaksuton asiakasomistajille ja kaikille asiakasomistajatalouteen kuuluville. S-Pankin palveluhinnaston löydät S-Pankin sivuilta.

 • S-Tilisi saldon ja tapahtumat voit tarkistaa:

  • S-Pankin verkkopankissa ja S-mobiilissa, kun sinulla on S-Pankin pankkitunnukset, lue lisää täältä.
  • Omalla S-kanavalla, kun otat saldon esittämisen käyttöön pankkitunnuksilla tunnistautuen.
  • S-ryhmän toimipaikoissa olevilta S-Etukorttipäätteiltä voit tarkastaa S-Etukortillasi ja asiakastunnuksellasi etujen maksutilisi saldon, tilin viisi viimeistä tapahtumaa sekä tilinumeron. S-Etukorttipäätteen käyttöä varten tarvitset asiakastunnuksen, jonka löydät Omalta S-kanavalta Tunnusten hallinta -osiosta. S-Etukorttipäätteellä tilitiedot näytetään vain tilinomistajalle. Jos käytössäsi on rinnakkaiskortti ja sinulla on tilin käyttöoikeus, voit tarkistaa tilin saldon S-Pankin verkkopankista tai S-mobiilista.
  • Asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki -pisteellä.
 • Osuuskaupan hallituksen päätöksen mukaisesti rahana maksettavat edut maksetaan S-ryhmän oman rahalaitoksen kautta. Jokaisella asiakasomistajalla tulee olla tili S-Pankissa saadakseen Bonuksen ja muut rahana maksettavat asiakasomistajaedut. Kaikille uusille asiakasomistajaksi liittyville avataan tili S-Pankkiin. Ilman tiliä ei voi saada Bonusta eikä muita rahana maksettavia etuja.

  Etujen maksaminen S-Pankin tilille on myös asiakasomistajan kannalta helppoa ja järkevää: Tilille maksettu Bonus ei vanhene eikä häviä ja se kasvaa tilillä korkoa. S-Pankin tili on asiakasomistajalle vuosi- ja kuukausimaksuton.

  Miksi Bonusta ei voi ohjata jonkun muun, kuin S-Pankin tilille?

  Bonuksen ja muiden rahana maksettavien etujen maksaminen S-ryhmän oman rahalaitoksen tilille on osuuskaupan kannalta selvästi edullisin tapa maksaa asiakasomistajille kertyvät edut. S-ryhmässä pyritään aina mahdollisimman kustannustehokkaisiin prosesseihin, jotta asiakasomistajan saama hyöty voidaan maksimoida. Bonuksen ohjaaminen muiden pankkien tileille edellyttäisi muutoksia järjestelmiin ja aiheuttaisi ylimääräisiä kustannuksia.

BONUSKUMPPANIT

 • Elisa:

  Bonusta kerryttävät tietyt Elisan palvelut. Lue lisää S-ryhmän Bonus – Elisa ja Saunalahti asiakaspalvelu

  Matkapuhelinlaskutuksessa bonusoston kirjautumishetki määräytyy laskutuskauden loppupäivän perusteella. Jos laskutuskausi päättyy kuukauden 1.-22. päivä, kirjautuu bonusosto seuraavan kuukauden bonuslaskentaan. Mikäli laskutuskausi päättyy kuukauden 23.–31. päivä, kirjautuu bonusosto sitä seuraavan kuukauden bonuslaskentaan eli noin kahden kuukauden päähän.

  Elisa Laajakaistan osalta Elisan tilille kuukauden 21. päivään mennessä saapuneet maksut ehtivät saman kuukauden bonuslaskentaan, muutoin ostot kirjautuvat seuraavalle kuukaudelle.

  Laskun tulee olla maksettu kokonaisuudessaan viimeistään eräpäivänä, jotta Bonus kertyy.

  LähiTapiola:

  Bonusta kerryttävään vakuutukseen merkityn maksajan tulee rekisteröidä S-ryhmän asiakasomistajuus LähiTapiolaan. Lue lisää: http://www.lahitapiola.fi/henkilo/edut/asiakasedut/rekisteroi-bonuksesi

  Bonus alkaa kertyä vakuutusmaksuista, jotka on maksettu asiakasomistajuuden rekisteröimisen jälkeen.

  Kuukauden 20. päivään mennessä maksetut Bonuksen piiriin kuuluvat vahinkovakuutusmaksut ehtivät pääsääntöisesti saman kuukauden bonusostokertymään. Bonusostoihin tapahtumat rekisteröityvät kuukauden viimeisinä päivinä.

  Oral Hammaslääkärit:

  Bonusta saa esittämällä S-Etukortin maksun yhteydessä Oralin toimipaikassa.

  Bonusosto kirjataan maksun yhteydessä maksukuukaudelle.

  Sector Alarm:

  Sopimukselle merkityn maksajan tulee rekisteröidä asiakasomistajuutensa Sector Alarmin asiakaspalvelun kautta. Lue lisää: www.sectoralarm.fi/bonus

  Bonus kirjautuu laskun muodostumisen yhteydessä ja bonusosto kirjautuu parin päivän sisällä laskun muodostumisesta.

  Silmäasema:

  Bonusta saa Bonusta kerryttävistä ostoista esittämällä S-Etukortin maksun yhteydessä Silmäaseman toimipaikassa.

  Bonusosto kirjataan maksun yhteydessä maksukuukaudelle.

  Viking Line:

  Matkavarauksen maksajan tulee ilmoittaa oma jäsennumeronsa varauksen yhteydessä. S-Etukortti on näytettävä lähtöselvityksessä.

  Lue lisää: http://www.vikingline.fi/fi/suomi/varaa-maksa-muuta/s-etukortti/bonusehdot/

  Matkoista, joiden lähtöpäivä on viimeistään kuukauden 23. päivä, kirjataan Bonus pääsääntöisesti matkustuskuukaudelle.

LÄHITAPIOLA

 • Bonusta kertyy seuraavista LähiTapiolan vakuutuksista maksetuista vakuutusmaksuista:

   

  Vahinkovakuutukset:

  • Liikenne- ja kaskovakuutus
  • Kotivakuutus
  • Maatilavakuutuksen yksityistalouden osuus
  • Koira-, kissa- ja hevosvakuutus
  • Venevakuutus
  • Lasten ja aikuisten sairaskuluvakuutus
  • Yksityistapaturma- ja matkavakuutus

  Henkivakuutukset:

  • Perus- ja pariturva -henkivakuutus
  • Reilumpi asuntolainavakuutus
  • Henkivakuutus LähiTapiola
  • S-Arkiturva

  Bonuksen kertyminen edellyttää, että vakuutusasiakas on rekisteröinyt asiakasomistajuutensa LähiTapiolalle.

  Bonus ei kerry seuraavista vakuutuksista:

  • Yritysliiketoiminnan vakuutukset
  • Vahinkovakuutukset: metsävakuutukset, merkkikaskot (Kamux ja Toyota),
  • LähiTapiola Keskinäisen Henkivakuutusyhtiön myöntämät sairaskuluvakuutukset.
 • Bonukseen kirjatut tapahtumat voit tarkistaa Omalta S-kanavalta tai S-mobiilista. Vakuutuksien osalta kannattaa huomioida, että saamme pääsääntöisesti yhteistyökumppaneiltamme bonustiedot kerran kuussa lähempänä kuun vaihdetta, jonka jälkeen ne kirjautuvat ostotapahtumiin.

 • Bonus kertyy S-ryhmän asiakasomistajan tai hänen asiakasomistajatalouteensa kuuluvan henkilön maksamista vakuutusmaksuista ja se maksetaan asiakasomistajatalouden pääjäsenelle. Bonus lasketaan asiakkaan oman osuuskaupan perusbonustaulukon mukaan.

  Vahinko- ja henkivakuutuksissa kuukauden 20. päivään mennessä maksetut vakuutusmaksut kerryttävät maksukuukauden bonusostokertymää. Kuukauden 20. päivän jälkeen maksetut vakuutusmaksut kerryttävät seuraavan kuukauden bonusostokertymää.

  Poikkeus: Reilumman asuntolainavakuutuksen vakuutusmaksut kerryttävät maksukuukautta seuraavan kuukauden bonusostokertymää.

  Osuuskauppa maksaa kertyneen Bonuksen seuraavan kuun 10. päivään mennessä.

  Huomaa, että Bonus kertyy vain oikealla viitteellä maksetuista vakuutusmaksuista.

 • Bonuksen kertyminen edellyttää, että LähiTapiolan vakuutusten maksaja on rekisteröinyt asiakasomistajuutensa LähiTapiolaan. Bonus kertyy maksetuista vakuutusmaksuista. Kuukauden 20. päivään mennessä oikealla viitenumerolla maksetut vahinko- ja henkivakuutusten vakuutusmaksut ehtivät saman kuukauden bonusostokertymään. Kuukauden 20. päivän jälkeen maksetut vakuutusmaksut kerryttävät seuraavan kuukauden bonusostokertymää. Poikkeus: Reilumman asuntolainavakuutuksen vakuutusmaksut kerryttävät maksukuukautta seuraavan kuukauden bonusostokertymää. Osuuskauppa maksaa kertyneen Bonuksen seuraavan kuun 10. päivään mennessä.

ELISA

 • Liittymätyypin vaihdon voit tehdä OmaElisassa osoitteessa omaelisa.fi itse. OmaElisaan kirjaudutaan Elisa-tunnuksella tai Mobiilivarmenteella. Liittymätyypin vaihtoa varten tarvitset jäsen-/asiointinumeron. Voit vaihtaa liittymätyypin myös soittamalla Elisan asiakaspalveluun tai käymällä Elisan myymälässä. Mukana tulee olla henkilöllisyystodistus ja S-Etukortti, jotta myyjä pystyy tekemään rekisteröinnin puolestasi.

  Liittymätyypin vaihdosta veloitetaan asiakaspalveluhinnaston mukainen maksu.

 • Bonusta voi saada henkilöasiakas, joka on solminut Saunalahden liittymäsopimuksen ja joka on asiakasomistaja tai asiakasomistajatalouteen kuuluva henkilö. Bonuksen saamiseksi asiakasomistaja tai asiakasomistajatalouteen kuuluva henkilö ilmoittaa oman henkilökohtaisen jäsen-/asiointinumeron Elisalle. Jäsen-/ asiointinumeron ilmoitus toimii lupana siirtää maksutiedot osuuskaupalle Bonuksen laskemista varten. Bonuksen kerryttämistä varten ilmoitettu jäsen-/asiointinumero sekä Bonukseen oikeuttavien ostojen määrä ovat tarkastettavissa pääsääntöisesti laskusta.

 • Puheliittymät ja mobiililaajakaistat

  Bonusta voi saada laskulla laskutettavista Elisan Saunalahti 5G-liittymistä.

  Kiinteät laajakaistat

  Bonusta voi saada Elisan laajakaistaliittymistä, joiden nimellisnopeus on 30 Mbit/s tai enemmän. Taloyhtiön sopimissa vastikkeellisissa Elisan laajakaistoissa voi saada Bonusta, kun nimellisnopeus on 100 Mbit/s tai enemmän.

  Voit aina tarkistaa OmaElisasta, onko Bonuksen aktivointi omalle liittymällesi mahdollista. Saadaksesi Bonusta näistä liittymistä, ilmoita jäsennumerosi tilausta tehdessä tai rekisteröi jäsennumero jälkikäteen OmaElisassa. Lisätietoa ja ohjeet löydät asiakaspalvelusivuiltamme.

  Osa myynnistä poistuneista liittymistämme on myös Bonusta kerryttäviä. OmaElisasta voit tarkastaa, mille liittymälle Bonus on aktivoitavissa.

  Bonuksen kertymiseen liittyvät lisätiedot:

  • Bonusta on mahdollisuus kerryttää rekisteröitymisen jälkeen alkavalta uudelta laskutuskaudelta edellyttäen, että asiakasomistaja tai asiakasomistajatalouteen kuuluva henkilö on ilmoittanut Elisalle henkilökohtaisen jäsennumeron ja tämä on tarkastettu asiakasomistajajärjestelmässä.
  • Bonusta kertyy edellyttäen, että koko lasku on maksettu viimeistään laskun alkuperäisenä eräpäivänä.
  • Maksettu lasku näkyy viiveellä bonuslaskennassa, pääsääntöisesti maksetut maksut siirtyvät seuraavan kuukauden bonuslaskentaan.

  Mistä Bonusta ei saa:

  Puheliittymissä soitot palvelunumeroihin, palvelutekstiviestit, ulkomailla soitetut puhelut/videopuhelut, ulkomailla lähetetyt tekstiviestit/multimediaviestit ja ulkomaan mobiilidatan käyttö eivät kerrytä Bonusta.

  Bonusta ei myöskään kerry laitteen kuukausimaksuista.

 • Tilatkaa Elisa Saunalahden Bonusta kerryttävät 5G -liittymät kullekin perheenjäsenelle. Liittymää tilattaessa asiakasomistaja tai asiakasomistajatalouteen kuuluva henkilö ilmoittaa oman henkilökohtaisen jäsen-/asiointinumeronsa Elisalle. Jäsen-/asiointinumeron ilmoittaminen toimii lupana siirtää maksutiedot S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteriin Bonuksen laskemista varten. Vanhemmat voivat tilata liittymän omalla nimellään (sopijana) ja merkitä liittymän käyttäjäksi esim. alaikäisen lapsen. Käyttäjän tietojen kohdalla kannattaa aina myös antaa käyttäjän henkilötunnus, jolloin esim. tiedotteet, edut ja tarjoukset eivät mene alaikäisen lapsen käytössä olevaan puhelinnumeroon.

 • Ilmoita jäsen-/asiointinumero S-Etukortistasi liittymän tilauksen yhteydessä ja aktivoi sen jälkeen Bonus jokaiseen Bonusta kerryttävään Elisa Saunalahti -puhelinliittymään. Bonusta alkaa kertyä rekisteröitymisen jälkeen alkavalta uudelta laskutuskaudelta. Katso tarkat ohjeet Elisan verkkosivuilta.

 • Maksettu lasku näkyy viiveellä bonuslaskelmalla. Pääsääntöisesti maksetut puhelinmaksut siirtyvät seuraavan kuukauden bonuslaskentaan. Jos olet maksanut liittymäsi kuun loppupuolella, mutta kuitenkin viimeistään eräpäivänä, ei maksu ole ehtinyt kyseisen kuun bonuslaskentaan, vaan tulee mukaan vasta seuraan kuun bonuslaskentaan. Laskutusjakso on nähtävissä jokaisessa laskussa.

  Olethan maksanut Bonusta kerryttävän liittymäsi maksun eräpäivään mennessä?

  Bonusta saat, kun olet maksanut laskun eräpäivään mennessä. Toinen mahdollinen syy voi olla, että jäsennumerosi ei tallentunut oikein, jolloin Bonukset eivät ohjaudu oikein. Voit tarkistaa jäsennumeron laskusta tai OmaElisasta.

  Voit tarvittaessa olla yhteydessä myös Elisan asiakaspalveluun. Katso yhteystiedot >>

SILMÄASEMA

 • Silmäasemalla Bonusta kertyy S-Etukortilla optikkojen palveluista ja tuoteostoista, kuten silmälaseista, piilolinsseistä, aurinkolaseista ja muista näkemiseen liittyvistä tarvikkeista, sekä silmäsairaaloiden kaihileikkauksesta. Bonusta ei kerry silmälääkärin vastaanotosta tai silmäsairaaloiden muista palveluista.

ORAL

 • Oralissa Bonusta saa kaikista hammashoitopalveluista ja kotihoitotuotteista. Bonus kertyy S-Etukortilla, kun maksat hammashoidon heti käynnin yhteydessä.

SECTOR ALARM

 • Bonusta kertyy Sector Alarmin hälytyspalvelun kuukausimaksusta. Laskut, jotka ovat muodostuneet kuun 25. päivään mennessä, kerryttävät kuluvan kuukauden bonuskertymää. Kuun 25. päivän jälkeen muodostuneet laskut kerryttävät seuraavan kuukauden bonuskertymää.

 • Saadaksesi Bonusta hälytyspalvelun kuukausimaksusta, sinun tulee olla sopimukselle merkitty maksaja ja rekisteröidä asiakasomistajuutesi Sector Alarmin asiakaspalvelussa joko soittamalla p. 0207 345 000 (0,088€/min), ottamalla yhteyttä chat-palvelun kautta osoitteessa www.sectoralarm.fi/asiakaspalvelu (ma-to 8-18, pe 8-17) tai lähettämällä sähköpostia asiakaspalvelu@sectoralarm.fi

  Pitääkö minun tietää rekisteröitymisen yhteydessä S-Etukortin numero?

  S-Etukortin numeroa ei tarvita rekisteröinnissä, mutta sinun tulee tietää 10-numeroinen jäsen-/asiointinumerosi. Löydät sen S-Etukortiltasi sekä omista tiedoistasi Omalta S-kanavalta ja S-mobiilista.

  Mitä jos perheessämme on useampia palvelun maksajia? Miten rekisteröimme asiakasomistajuutemme Sector Alarmille?

  Bonus kertyy sille asiakkaalle, jonka nimissä sopimus on, sen jälkeen, kun asiakas on ilmoittanut jäsen-/asiointinumeronsa Sector Alarmille.

  Voinko rekisteröidä asiakasomistajuuteni Sector Alarmille S-ryhmän toimipisteessä?

  Et voi. Asiakasomistajuuden rekisteröinti onnistuu ainoastaan Sector Alarmin asiakaspalvelun kautta.

  Miksi minun pitää rekisteröidä itse asiakasomistajuuteni? Eikö S-ryhmä voi toimittaa tietojani Sector Alarmille?

  S-ryhmä ja Sector Alarm eivät luovuta asiakastietojaan toistensa käyttöön ilman asiakkaidensa lupaa, siksi rekisteröinti pitää tehdä itse. Rekisteröityessään asiakas antaa S-ryhmälle luvan välittää tiedon asiakasomistajuudesta Sector Alarmille ja Sector Alarmille luvan välittää tarvittavat tiedot S-ryhmälle Bonuksen maksamista varten.

  Miten nopeasti asiakasomistajuuden rekisteröityminen tapahtuu Sector Alarmilla?

  Rekisteröityminen tulee voimaan välittömästi.

  Voinko rekisteröidä asiakasomistajuuteni, jos olen vasta pyytänyt tarjouksen Sector Alarmilta?

  Sinulla tulee olla olemassa asiakkuus Sector Alarmilla, jotta rekisteröityminen voidaan tehdä.

  Mitä vaikutuksia asiakasomistajuuden rekisteröimisellä Sector Alarmille on?

  Rekisteröitymisen yhteydessä S-ryhmän asiakasomistaja- ja asiakasrekisteristä tarkistetaan, että kuulut asiakasomistajatalouteen ja olet siten oikeutettu kerryttämään Bonusta Sector Alarmin laskuistasi. Sector Alarmin laskusi kerryttävät jatkossa asiakasomistajatalouden bonusostokertymää.

VIKING LINE

 • Bonusta myönnetään kaikista S-Etukortti osiossa https://www.vikingline.fi/valitse-matka/s-etukortti/ markkinoitavista Viking Linen erikoishintaisista matkapaketeista. Bonukseen oikeuttava matkatarjonta pitää sisällään Viking Linen risteilyjä Helsingistä Tallinnaan ja Tukholmaan, Turusta Maarianhaminaan ja Tukholmaan, reittimatkoja Helsingistä Tukholmaan ja Tallinnaan ja Turusta Tukholmaan, sekä erilaisia hotellipaketteja Helsingistä ja Turusta. Kaikista Viking Linen matkoista ei siis kerry Bonusta.