VARO!
S-RYHMÄN TUOTEMERKKIEN NIMISSÄ LÄHETETÄÄN HUIJAUSVIESTEJÄ

Jos viesti vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, älä klikkaa sitä. S-ryhmä ei koskaan lähetä sähköposteja, jossa pyydetään rahaa tai kysele asiakkaiden salasanoja, tai pankki- ja luottokorttitietoja.

Valitettavasti tuotemerkkejämme käytetään ajoittain väärin tai ne liitetään asiattomiin yhteyksiin. Luonnollisesti S-ryhmällä ei ole mitään tekemistä tällaisen toiminnan kanssa.

Huijausviestien tarkoituksena on kyselyjen, osallistumispyyntöjen yms. avulla kerätä luottamuksellisia tietoja, levittää haittaohjelmia tai sitoa vastaaja kohtuuttomiin sopimusehtoihin. Huijarit hyödyntävät niin puhelinta, tekstiviestejä, sähköpostia kuin esimerkiksi sosiaalisen median kanavia huijausyrityksissään.

Tuotemerkkiemme käyttö rikolliseen tarkoitukseen on kielletty ja ilmoitamme tarvittaessa tietoomme tulleet huijaukset viranomaisille.

Tutki viestisi

Ennen kuin reagoit saamaasi viestiin, pohdi seuraavia asioita: Kuulostaako tarjous liian hyvältä? Onko viestin kirjoitusasu ja kielioppi asiallinen? Onko viestin sisältö jotenkin muuten epäilyttävä?

Jos sähköpostiviestissä on linkki, katso, mihin internetosoitteeseen linkki viittaa viemällä hiiren osoitin linkin päälle (älä klikkaa linkkiä). Jos linkin takana oleva verkkotunnus ei liity viestin lähettäneeseen tahoon, kyseessä on mitä luultavimmin tietojenkalastelutarkoituksessa lähetetty huijausviesti.

Huijauksia tehdään nykyään kasvavissa määrin myös sosiaalisen median kanavissa. Huijarit perustavat yritysten nimissä valeprofiileja, ja pyrkivät houkuttelemaan käyttäjiä esimerkiksi osallistumaan valheellisiin kilpailuihin tai rekisteröitymään vieraille sivustoille.

Miten toimia, jos olet saanut huijausviestin?

Jos olet saanut tällaisen viestin, poista se tai sulje viesti klikkaamatta siinä oleva linkkejä. Voit ilmoittaa saamastasi huijausviestistä Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskukseen: www.kyberturvallisuuskeskus.fi

Mikäli tulet huijatuksi ja olet esim. antanut huijaussivustolle luottokorttisi tiedot, ole välittömästi yhteydessä omaan pankkiisi tai luottokorttiyhtiöön. Kortti kannattaa kuolettaa sekä ottaa yhteyttä kuluttajaviranomaiseen www.kkv.fi.

Mikäli olet joutunut tekstiviestihuijauksen kohteeksi, ota yhteyttä puhelinoperaattoriisi.

Mistä tunnistat, että viesti on S-ryhmältä?

S-ryhmän kilpailut tai arvonnat eivät koskaan ole maksullisia eikä niitä toteuteta puhelimitse. Lähetämme sähköpostitse kilpailu- ja arvontaviestejä vain markkinointiluvan meille antaneille.

Varoituksia ja tietoa ajankohtaisista kyberturvallisuusuhista löydät viestintäviraston sivuilta: viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/varoitukset

Lue lisää huijausviesteistä myös Kuluttajaliiton sivuilta: www.kuluttajaliitto.fi/hankkeet/huijarit-kuriin/

ALLA ESIMERKKEJÄ NIMISSÄMME TEHDYISTÄ HUIJAUSYRITYKSISTÄ: